Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > "Drapene i Barkvik" av Ingvar Ambjørnsen

"Drapene i Barkvik" av Ingvar Ambjørnsen

Bokanmeldelse av Ambjørnsens "Drapene i Barkvik".

Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Bokmål
Lastet opp
14.02.2006

…”- Er dette noe for NK, da?

- Klart det, sa Edmund. – Dette er noe for hele familien Gribb. Trude, fotografen, nikket. – Et herlig griseri! Sa Edmund. Det er nesten forjævelig at publikum skal bli snytt for det. Spruten har faenmeg gått rett i taket!

Onkel Ernst kastet et raskt blitt på meg.

- Ikke tenk på det, sa jeg. – Jeg sover som en stein      uansett.

Edmund lo. – Ikkesant? Dessuten vet gutter på din alder en del om spruter som går rett i taket”…

 

<bilde>
Larviksforfatteren Ingvar Ambjørnsens har skrevet mange bøker for voksne og ungdom. Den mest kjente serien er ”Pelle og Proffen”. Nå har han kommet ut med en ny bok i samme spennende, morsomme og litt sarkastiske stil, med Fillip Moberg i hovedrollen, ”Drapene i Barkvik”, utgitt av Cappelen forlag i 2005.

 

16-åringen Fillip har store problemer. De prøver han å holde på avstand ved å jobbe som fotograf for onkelen sin, tidligere krimforfatter. Nå jobber han i NK, et blad som spesialiserer seg på krim og sex. Onkelen blir sendt ut for å dekke et øksemord i småbyen Barkvik. Mannen het Kruuse, og var en søkkrik, ensom villaeier, med få arvinger.

Politiet tror de har funnet gjerningsmannen, Kruuses alt-mulig-mann Leirvik.

Men på vei fra Oslo ringer en anonym jente og forteller overbevist om at det ikke kan være Leirvik som står bak mordet..

 

I Barkvik får Fillip og onkel Ernst forhørt seg litt mer om saken fra innbyggere og andre journalist. Fillip blir mer og mer interessert i folkene som lever her, og om det er Leirvik som er morderen. Han blir kjent med flere av folkene som bor her, og sammen med Asha, en hasjrøykende jente med problemer hjemme, finner de ut mer og mer. Nå begynner det å bli farlig. Politiet gjør ingen fremskritt i etterforskningen, og kan ikke skjønne annet enn at Leirvik er morderen. Enda et makabert mord blir utført. Nå risikerer alle i den vesle byen livene, om de ikke finner morderen, som kan gå løs fremdeles!

 

”Drapene i Barkvik” er en utrolig spennende krimbok, som det ikke er lett å legge fra seg. Forfatteren, Ingvar Ambjørnsen, skriver morsomt, lett og forstå og veldig spennende! Man blir godt kjent med omgivelsene og personene, så det er lett og leve seg inn. Dette er den første i serien om Fillip Moberg, det er bare å glede seg!

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil