Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Kroppen min

Kroppen min

Oppgave om Margareth Olins film, "Kroppen min".

Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Bokmål
Lastet opp
10.02.2006

1)

Hennes følelser er på en måte en hemmelighet, det samme er utseende. Hun prøver alt hun kan for å skjule både følesene og hvordan hun egentlig ser ut. For eksempel smiler hun med luket munn, hun går i joggesko osv.

 

Du kan marke med en gang at Margareth Olin er en modig kvinne, hun tørr å stå frem med de tankene og følesene hun har bert alene i så lang tid. Det er jo også trist an noen har det slik. Etter at du har sitt denne filmen så sitter du igjen med mange tanker i hodet.

 

2)

Filmen henvender seg mest til kvinner og jenter, kanskje fordi det er de som er mest opptatt av utseende. Det er de som bryr seg mest hvordan de ser ut, og hvordan andre oppfatter dem. De legger faktisk merke til som personer av det andre kjønnet aldri hadde tenkt på, på den måten.

 

3)

Som du helt sikkert vet, så ja jenter kan være litt markelige. Jenter har lett å bli misunnelige på hverandre, og da snakker de dritt om hver minste ting. Egentlig så har de dårlig selvbilde selv, men så istedenfor å godta det, så lar de det heller gå ut over andre. Noen jenter tror faktisk at de blir bedre vis de mobber andre, men det blir de ikke. Du blir jo ikke akkurat bedre vis du undertrykke og ødelegger livet til andre mennesker.

 

Ja dessverre, det stemmer nok med min erfaring. Er jo jente selv vet du. Jeg kan godt innrømme at jeg har vært med på å kritisere andre, for det har jeg. Jeg tror at alle har baksnakket noen en gang eller flere. Men etter hvert forstod jeg, at det ikke jorde meg mer perfekt.

 

For å få slutt slike forholder så kan vi tenke selv, gjøre det du vil at andre skal gjøre mot deg, det skal du også gjøre mot dem. Å jeg tviler på at du vil at folk skal snakke dritt om deg, så da skal du heller ikke gjøre det mot dem.. Vis alle hadde levd etter denne regelen, så hadde det ikke vært mye elendigheter i verden.

 

4)

Noen gutter er nok opptatt av at jentene skal være perfekte, men hallo dette er virkeligheten ikke et modellblad. De guttene så vil ha en perfekt jente er ikke noe å samle på, de er bare ute etter status.

Men vis gutten virkelig bryr seg om jenta så betyr utseende nesten ingenting. Da er det andre ting som teller mer, for eksempel personligheten.

 

Hvis jenta har fin personlighet, er snill og i tillegg har bra utseende, så er jo selvfølgelig utseende en bra bonus. Det er ikke mange normale gutter som er ute etter et langvarig forhold med ei oppbrukt dum hora, med tusen tonn sminke så ligne på en supermodell.

 

5)

Vi er til for andres blikk, var et bra utsagn. Det er jo slik det er. Med det menes at vi prøver å se fine ut for at andre skal synes vi er fine. Slik at vi ikke skal skuffe de andres fantasier, forventninger og ideer til hvordan vi skal se ut.

 

6)

Ja, det føres krig mot kvinnekroppen. Det er veldig lett å legge merke til, for jeg er sikker på at det ikke er en eneste person som inders inne ikke er misfornøyd med noe på kroppen. Og da ønsker de selvfølgelig ofte å forandre på den tingen eller tingene.

 

Alle ønsker å se mest mulig perfekte ut, og det oppnår de med plastiske operasjoner, ansiktsløftning, fettsuging, tusen tonn sminke og silikonpupper. Gutter er også opptatt av hvordan de ser ut, men selvfølgelig ikke like ekstremt som jentene. Mange av guttene ville nok ikke gå så langt som fettsuging og plastisk kirurgi. De trener slik at de både kan få vekk fettet, og samtidig bli sterke og få store muskler..

 

Jeg tror det er så forsjellig fordi jenter og gutter har forsjellige ideer til hva å være perfekt er. Jentene tror de må ligne barbie dukker, mens guttene tror de må være muskel manner.

 

7)

Når du får høre ting om og om igjen av mange forsjellige personer, så begynner du til slutt og tror at det er sant det de sier. For hvorfor er det så mange som sier det vis det ikke stemmer? Men selv om det er like sårende hver gang, så begynner du etter hvert å akseptere det. Og da gjør du ditt beste for å skjule d akkurat som Margareth som fortsatt smiler men munnen igjen.

 

8)

Det var veldig slemt sakt av redaktørene i Henne og Elle. Bare sier hun ikke er fin nok til å være naken på fremsiden lissom. For de var redde de skulle selge mindre blader. Jeg tror egentlig at de ikke hadde solgt mindre blader, heller like mange eller kanskje mer?! For da viser de at de er et ukeblad som ikke bare går ut på fantasiverden der alle er perfekte, altså slik det er i Holywood og modellverden. Og kanskje folk hadde kjøpt bladet for at de kjenner seg igjen, med alt dette presset om å være den perfekte.

 

9)

Kvinnene i bladene fremstilles som de perfekte, rett kropp, rett sminke, rette klær osv. Modellene er ekstremt tynne, mye tynnere enn gjennomsnittet. Alle kvinner er jo opptatt av utseende, noen i større grad en andre selvfølgelig. Men de fleste kvinner vil være som modellene, og da må de ha rett klær for å passe de ”kule” klærne. Og for å klare dette så må de slanke seg, spise mindre.. Og det kan føre til alvorlige spiseforstyrrelser som anoreksi og bulimi.

 

10)

Jeg synes egentlig det er litt rart av dem, men de får gjøre slik de vil. Det er jo bare reklame lissom, og bladene trenger reklame. Ja, jeg tror du fortsatt kan være feminist og samtidig støtte slike opprasjoner. Unge jenter opererer stadig kroppen sin, for å ligne sine idoler. Og dette kan både være bra og dårlig.

 

Ett eksempel på noe bra er:

Slik som du ser på tv programmet ekstrem forvandling, så er det noen som har skikkelig problemer med utseende. De jeg mener kanskje har problemer med utseende, er ikke de som har litt for mye fett på kroppen, litt forsmå pupper osv. de jeg sikter til, er de som rett og slett ser stygge ut. Alle vet at de er stygge, alle vet det til og med dem selv. Og i ekstreme tilfeller er det veldig bra at slike opperasjoner finnes. Hvis du opererer mest for din egen del, så er det helt ok med slike opperasjoner.

 

Et eksempel på at det er dårlig er:

En helt gjennomsnittelig jente, ønsker å bli lik idolet sitt.

 

11)

Marias rolle i filmen er en jente som tørr å stå frem slik hun er. Hun gjør ting som Margareth ikke tørr..

Maria har selvtillit og er fornøyd med seg selv. I filmen remser hun opp ting hun elsker, og en av tingene er henne selv. Margareth sier at det ikke bare er utseende mødrene er glade i barna sine. De er like glade i ungene sine, selv om de ikke ligner en Miss Norway vinner.

Ja, jeg er enig med henne fordi det er andre ting enn utseende som teller for å være glad i noen…

 

12)

Jeg synes filmen var bra, du får lissom et innblikk i hvordan virkeligheten egentlig er. Du får høre om hennes følelser, hva hun tenker om seg selv og ting som skjer. Det er en veldig rørenes og alvorlig film som dessverre mange kjenner seg igjen i.

 

Filmen får terningkast 5.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil