Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Hevnen er søt!

Hevnen er søt!

Mange mennesker mener at det de vil ha, tillhører dem selv. Dersom noen prøver å ta dette fra dem er hevnen den eneste løsning!

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
05.02.2006

Lisa skynder seg bortover mot skolen. Hun er seint ute, mamma hadde glemt å vekke henne i dag. Det har allerede ringt da hun går gjennom porten. Bare noen få bakslitere har ennå ikke komt seg inn. Dette skulle bli den baste dagen i Lisas liv. Hun går rolig inn i klasserommet. Alle ser på henne. Kjenner at hun rødmer litt men liker egentlig oppmerksomheten. Hun blunker lurt til Ina i det hun går forbi pulten hennes. Med et lite dunk slår hun seg ned på plassen sin. Bakerst i klasserommet.

 

Didriksen underviser i ligninger. Han er en pussig skrue. Brillene har han alltid på nesen, og han har alltid en blyant bak det ene øret. Lisa liker å jobbe med ligninger, men i dag er tankene hennes et helt annet sted. I dag kan hun bare tenke på hevn.

 

Mens Didriksen står der oppe og maser om X i annen å greier, teller Lisa sekunder til timen er over tiden går så fryktelig sent. Skulle jo nesten tro den hadde stoppet for godt. Lisa gledet seg til å se Unnis fjes i det hun ser hva som er i ferd med å skje.

 

Timen er ferdig og Lisa spretter bort til Inas pult. Men hvorfor er Ina så alvorlig? Dette skulle jo bli bra. De går rolig ut av klasserommet. Lisa kjenner hun blir sint inni seg. Hvorfor smiler ikke Ina?

 

Hva som feiler deg dah? glefser Lisa.

Ingenting, det er bare det at er du sikker på at det du gjør er rett? sier Ina rolig. Klart det. Ingen skal noen gang få ta mine gutter. Det var jeg som skulle stått der å holdt rundt Anders! Lisa nikker mot Unni og Anders borte på fotballbanen. Skjønner du ikke? Anders er min!

 

Det var en alvorlig stillhet mellom de to nå. Hvorfor skjønte ikke Ina.

 

Jo, men det er liksom ikke Unni sin feil at Anders er forelsket i henne. prøver ina seg stille. Du skjønner ingenting du. sier Lisa og går med bestemte steg mot Unni og Anders.

 

Unni, jeg må snakke med deg!

Hva? Har det handt noe?

Neida jeg må bare snakke litt med deg.

Ja, det er greit det.

 

De to jentene går bak skuret.

Du skjønner der Unni, at ingen kan ta noe fra meg, ingen. Skjønner du det Unni?

Jo, men hva er det nå da?

Anders er min, skjønner du det? Forstår du det Unni?

 

Lisa presser armen inn i magen på Unni. Kniven borrer seg inn.

Kjente du det Unni? Slik går det når man rører mine ting.

Unni siger sammen som et lite barn. Lisa føler ingenting.

Bare en søt smak av hevn.....

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil