Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Min perfekte far?

Min perfekte far?

En stil om å miste sin mor og bli misbrukt av sin far.

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
17.01.2006


Jeg hadde alltid ment at min far var perfekt, at han på en måte var unik, vi gjorde alt sammen… gikk på fotball kamper og hele pakka! Alt var perfekt… inntill alt dette skjedde…

 

Han snakket inn i mikrofonen, Dette er Jens Rosetstrøm. Datoen i dag er Onsdag 10 Desember – 05

 

Navn?

Stemmen skar seg inn i hjernen

Navn?

Han sa det litt skarpere nå. Jeg hørte meg selv si Morten Torkilsen, men jeg kunne ikke merke at leppene rørte på seg.

Fødselsdato? Jeg følte meg kvalm men svarte alikevell tørt, 17 august 1989,

Vet du hva du har gjort spurte han spydig? Akkurat som om han moret seg over at jeg satt her, kvalm.

Han myrdet sin far og det vet du like godt som meg sa det fra døren, både jeg og denne jens fyren så opp, der sto det en gammel mann men grått hår og tørre øyne, det så ikke ut som om han hadde sovet på en stund…

Han presangterte seg som Ivar Larsen, men jeg hørte egentlig ikke etter, han viste jens skiltet sitt og sa, jeg tar over her ifra.


Men, sa Jens og så på meg til Ivar, pakket sakene sine og kikk fort ut.

Så du er Morten sa Ivar men han satte seg på plassen der jens hadde sittet for ikke så lenge siden.

Han knitret med noen papirer en stund før han spurte meg om jeg ville ha noe å drikke, cola var alt jeg klarte å trykke fram, han gikk ut og hentet cola men kom snart tilbake. Han satte seg og rakte meg colaen, hva skjedde i helgen slik at du drepte din far spurte han.

 

Jeg klarte ikke å svare, jeg tok en slurk av colaen min og kjente at den kalde vesken løsnet opp halsen min og det ble lettere og snakke, jeg tenkte tilbake og sa at det skjedde når moren min døde… jeg var 14, vi var på vei hjem fra en fotballkamp, som jeg vant, pappa måtte jobbe så mamma kjørte meg, vi smilte og lo og tøyset. Inntill jeg hørte et hvin av dekk som står stille mot bakken, jeg rakk bare så vidt å se til siden hvor en trailer kom mot oss det var stille et brøkdels sekund før traileren traff oss på mamma sin side i et brøl av knust glass og skriket fra metall mot metall.

 

Det var det siste jeg husket før jeg våknet opp på sykehuset et par måneder senere, legene fortalte meg at jeg hadde hatt så store skader at de hadde lagt meg i koma for å ikke gjøre det verre, dagene før jeg fikk reise hjem tilbrakte jeg med pappa….

 

Jeg tok en slurk til av colaen og så ut av vinduet, det var sommer, det var grønt og det var sol. Jeg så litt ut av vinduet før jeg snudde meg og så på Ivar, han så veldig inntresert på meg, akkurat som om jeg hadde fortalt ham hvor man kunne finne en sjørøverskatt…

 

Dagene gikk og ukene kom, begynte jeg. Den første gangen jeg la merke til noe unormalt var når jeg våknet opp uten underbokse, jeg regnet med at jeg bare hadde hatt mareritt for jeg var svett og kvalm, men noen uker senere så våknet jeg av at det var noen på rommet mitt, som pusten den samme luften som jeg pustet, en andpusten ånde, som om noen akkurat hadde løpt hele Carl Johan på noen minutt.

 

Pappa? Sa jeg spørrende men ingen svarte, pusten stoppet og hørte noen knirk i noen gulvbord og borte var lydene og pusten, jeg strakte meg mot nattbords lampen, nølte et sekund eller to før jeg trykket på knappen og rommet badet i lys, det var ingen der. Vinduet mitt var åpent noe som det vanligvis ikke var, jeg så ut av det men så innegn ting. Jeg tok på meg bukse, genser og sko før jeg hoppet ut av vinduet og gikk bort på hjørnet av huset mens jeg fyrte meg opp en røyk og tenkte over hva som hadde skjedd. Men jeg orket ikke å tenke så mye over det, jeg røyket ferdig og krabbet igjennom vinduet og la meg igjen, ukene gikk og oftere og oftere så våknet jeg opp uten underbokse, men noen dager senere så fikk jeg vite hvorfor, jeg lå i sengen og fikk ikke sove, døren til rommet mitt gled opp og jeg satte meg opp og avslørte en person i gangen, pappa? sa jeg forsiktig, han kom løpene mot meg og presset meg ned i sengen med ansiktet mot puta og rev av meg undertøyet, jeg prøvde å skrike men jeg klarte ikke, han kysset meg nedover og oppover ryggen før han vridde litt på seg og jeg kjente en voldsom smerte bak, jeg skrek men det kom ingen lyd, han presset meg lengre ned i puten så jeg ikke fikk puste, det var det siste jeg husket fra den natten, det gikk noen dager før det skjedde igjen, jeg prøvde hele tiden å skrike men det kom aldri noen lyd, helt til helgen, da bestemte jeg meg for at dette skulle ikke skje en gang til, jeg ville ikke… før jeg gikk å la meg på lørdag så gikk jeg ut på kjøkkenet og fant meg den største kniven jeg fant og gjemte den i senga, som vandlig så kom pappa inn på rommet mitt også denne natten, jeg lot som om jeg sov til jeg kjente smerten i rumpa igjen, da snudde jeg meg etter kniven og stakk den i armen hans, han skrek og hev seg unna, jeg tok sjansen og løp ut på kjøkkenet, skled og akte bortover gulvet før jeg kom meg opp og løp mot utgangsdøra igjen, men det var for sent, han var alt bak meg og dyttet meg inn på kjøkkenet igjen slik at jeg traff kjøkkenbenken og slo hodet i benkeplaten, jeg hørte han kom bak meg igjen så jeg fektet med armene for å finne noe å holde meg fast i, men det eneste jeg fikk tak i var stekepannen som jeg tok et godt tak i og slo bakover med, jeg traff han midt i pannen og jeg kjente blodet dryppe ned på ryggen min, han vaklet bakover før han slo hodet i skapet og falt om, jeg trodde han var død så jeg gikk mot telefonen og slo nummeret til en ambulanse.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil