Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > En lørdags kveld

En lørdags kveld

Novelle om en idrettsgutt og to pene jenter. Å skulle fremstå som å være perfekt er ikke alltid like gøy.

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
12.01.2006
Tema
Sjekking

Da satt jeg der med de to fineste jentene på hele skolen, jeg var jo egentlig en idrettsgutt. En helt alminnelig, vanlig gutt. De var populære kjent i flere byer folk snudde seg alltid etter dem i byen. Kroppene var like perfekte, helt perfekte fra topp til tå. Jeg skjønte ikke at jeg kunne bli sittende en lørdags kveld med dem de var jo ’sjefene’ på skolen, de satte trendene. De satte standarden. Jeg var bare meg selv, han på fotballen. Egentlig hadde jeg bestemt meg for å gi faen i jenter og bare gå for idretten, holde meg unna alt som var farlig alkohol og jenter inkludert, men ikke i dag. Jeg satt med en øl i den ene og en neve popkorn i den andre og Maria og Siri på hver min side. Vi så på en film det var en action film, den var sånn passe bra men jeg skulle iallfall ikke klage jeg skulle nyte hvert sekund av dette. Vi snakka ikke så mye bare så på.

 

Men jeg måte vite hvorfor jeg var her.

- Hvorfor ville dere finne på noe med meg? Jeg mener jeg er jo ikke akkurat kul.

- Du er det. Det er kult at du ikke er så overlegen og sånn, du hilser selv om andre ler av deg det er søtt.

Jeg viste ikke hva jeg skulle si alt virka så feil, plutselig var jeg søt. Ting få hadde sagt til meg fikk jeg nå høre av fine kule og populære jenter. Jeg følte meg liten blant de to de på en måte snakka til meg som om jeg var en liten gutt. Jeg var ikke noen liten gutt jeg var en gutt i 9. klasse og de var jenter i 9.klasse.

- Dessuten virker du ærlig. Sa Maria ordene kom ikke fram riktig de ble helt feil ærlig jeg kunne ikke sitte her å drikke øl late som jeg syntes det var godt dessuten var filmen dårlig, det var jo ikke ærlig.

- La meg være ærlig nå, denne filmen er kjedelig og jeg skal ikke late som jeg synts øl er godt det smaker drit.

 

Orda kom fort men heldigvis i riktig rekkefølge jeg skjønte fort jeg holdt på og ødelegge en egentlig perfekt lørdag. Det så ut som jeg hadde alt der jeg satt men jeg kjente meg ikke igjen i min egen kropp detta var ikke meg! Og at de syntes jeg var søt var bare løyn, jeg hadde hatt to kjærester siden 7. klasse. Jeg trodde de hadde planer om å sende meg hjem eller ringe alle vennene sine å dritte meg ut, den ene reiste seg det var Maria.

- Jeg er enig… sa hun jeg satt der lamslått.

- Enig med hva? Fikk jeg fram.

- Øl smaker dritt sa hun og slang flaska i veggen. Jeg blei stille og satt og så rett på veggen der det var øl pent fordelt utover.

- Og filmen er virkelig ræva! sa Siri som ikke ville være dårligere. jeg visste ikke hva som skjedde på hver side av meg men jeg tror det var bra.

- Nå får vi være ærlige vi drikker bare øl og sånn mens folk ser det, også har vi blitt misunnelig på deg for du trenger ikke det, du bryr deg ikke om de som gjør det heller du er bare deg selv. Har aldri noe press på deg, du kan gjøre hva du vil.

 

Jeg var sjokka av og høre at de var misunnelig på meg som hadde det enkelt og til tider litt kjedelig. De var de som ønsket et annet liv. Resten av kvelden snakka vi alle åpent ingen hadde noe press på seg for å være kule vi sa det som passa oss. Mandagen etter var de samme kule jentene de alltid hadde vært men jeg følte at jeg viste noe mer, blunket og henta fotballen min.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil