Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > En liten handletur

En liten handletur

Morsomt kåseri om utfordringene ved å gå og handle.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
10.01.2006
Tema
Økonomi

Utfordringene starter med en gang du beveger deg ut av døra. I det du skøyter ut av den såpeglatte oppkjørselen og får lurt den dumme nabobikkja til å jage en annen stakkar som bare skulle hente Dagbladet. Så kommer du på at du glemte lommeboka inne på kommoden ved siden av tv. Da er det bare å skøyte inn igjen, hente lommeboka, skøyte ut igjen og løpe fra bikkja. Også kommer veien ned til kjøpesenteret. Der du trenger GPS-system for å finne veien gjennom eksos-tåka som er tykk som grøt.

 

Krysse veien, det kan være farlig det. Det er ikke godt å si om den gamle gubben bak rattet ser deg eller om han er for opptatt med å sjekke ut den blonde snella som vrikker hoftene ut av ledd på vei ned gata.

 

Endelig har du målet i sikte: Kjøpesenteret. Du nærmest løper det siste stykket for å komme deg vekk fra slagmarka du befinner deg i, bare for å finne ut at det er minst like ille inne i Steen & Strøm jungelen.

 

Det er ikke lett. Nå til dags må man nærmest være en elitesoldat bare for å få kjøpt seg en matbit. En enkel ting som å gå å handle blir bare vanskeligere og vanskeligere.

 

Du har jo også bestemødre på shopping. De gærningane som løper fra tilbud til tilbud. De er villige til å drepe for å spare en tier eller to. Der kommer lissom du gåans for å se på en bukse på tilbud, men før du vet order av det så kommer bestemor-expressen med stokkene høyt hevet klare til kamp. Den buksa vil de ha, og ingen ting kan stoppe de der de kjører stokken så langt oppi endetarmen din at det klør i ganen. Men man må nesten skjønne at de ikke har råd til å bruke noen kroner ekstra, de har tross alt bare noen mill i banken som de skal ha til pynt. Og alle elsker vel en sutrete liten drittunge som griner og hyler gjennom hele butikken, bare fordi han ikke får en Kinder Maxi sjokolade. Guttevalpen har nesten ikke tenner en gang. Handleturen er ikke hva den en gang var når ungene satt fint å holdt kjeft, og snille bestemor holdt rævva si hjemme.

 

Det er ikke lett å handle nei. Snart må man nok leie livvakter når man skal ned på Prix å kjøpe seg en gulrot. Verden er litt av en utfordring.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil