Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Playstation

Playstation

Fakta om playstation.

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
10.01.2006
Tema
Spill

PS eller Playstation er nok en av de mest populærer spillekonsollene som har kommet ut på markedet og er dermed noe av det første man ser på rommet til en ungdom. Den første Playstationen ble lansert i 1995 og med en rekke populære spill ble Playstation  ”kongen” av spillekonsollmarkedet.

 

Noen av de mest populære spillene er nok fremdeles i harddisken til de fleste ungdommer som har spillet Playstation det er spill som Metal Gear, Tekken, Grand Theaf Auto, Granturismo osv. Disse spillene var blant de beste og heftigste spillene som har blidt lagd av Playstation skapere, dette var noe helt annet en Nintendo som ble totalt utkonkurrert av markedet.

 

Noe som kjennetegnet Playstation utviklerne var at de bygger på de beste historiene i spillene og skapte en sammenheng mellom de ulike spillene slik at når du har spillet f.eks. Grand Theaf Auto ville du spille 2 som var enda heftingere enn det forrige, dette er også en av grunnene til at Playstation ble så fort populær.

 

 

<bilde>

Playstation

 

I år 2000 kom Playstation 2 ut, men i stedet for at markedet ble totalt overtatt a Playstation 2 skjerpet markedet seg kraftig og Nintendo kom på banen med sin nyere spillekonsoll som hadde mye større plass på spillen enn Playstation hadde, men her var spillet ganske ”barnslige” og de var typiske barne spill. Det kom også noe helt nytt inn på spillekonsoll markedet. Xbox som mange vil kalle en etterlikning av Playstation 2 og på mange måter har de rett. Mange av Playstation 2 spillene hadde også Xbox, men disse hadde bare en ulik utsende.

 

Det skjerpede markedet innenfor spillkonsoll så fremdeles ikke ut til å påvirke mengden av Playstation 2 kjøpere og som mange hadde spådd  ble Playstation 2 den mest populære konsollen ute på markedet. Den nye Playstation hadde ikke bare mye bedre grafik og flere ”blodige” spill, det var også en ny funksjon i den nye Playstationen, du kunne se på en DVD som betydde at man ikke trengte DVD spiller lengre. Det gikk også an å spille de gamle spillene til Playstation 1 på den nye Playstationen som betydde for flest ungdom at man bare kunne kaste den gamle og kjøpe den nye mange nye funksjoner og anvendelser. Utsende på den nye Playstationen ble også forandret, nå kunne man sette den både horisontalt og vertikalt og dette påvirket ikke spillet.

 

Nye plugger var det også som betydde flere nye funksjoner som nett og ulike nye spillestikker kunne tilkobles til og for ikke å snakke om et mye mer ”lekkert” ytre fortalte helt klart hvem kongen var i spillkonsoll markedet. Det ble også større plass på spillene som betydde at spillet varte mye lengre og når spillet varte lengre ble også lagringsplassen på memorycardet bli større, men det ungdommen konsentrerte seg mest om var ikke utseende og lagringsplass det var spillene som var det beste innenfor Playstation. Nå kom også mange av de gamle spillene til syne igjen men i nyere og videreutviklet utgaver. Det kom også en del nye spill som etter hvert ble ganske så populære, men det var de gamle som slo best an. Denne spillekonsollen var nok i ønskelisten på julaften til fleste Playstation fans.

 

<bilde>

Playstation 2

 

Til våren 2006 kommer Playstation 3 som de fleste Playstation fans nok stiller seg i kø for å kjøpe. Denne nye konsollen har enda bedre prosessor, bedre spill, bedre grafikk, bedre funksjoner osv. kort sagt en drømmemaskin.

 

<bilde>

Playstation 3

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil