Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Intervju med Nils Bjarne Leggen

Intervju med Nils Bjarne Leggen

Intervju med den fiktive personen Nils Bjarne Leggen.

Karakter: 6 (8. klasse)

Sjanger
Annet
Språkform
Bokmål
Lastet opp
02.01.2006
Tema
Fotball

Nå skal Nils Bjarne Leggen ”endelig” slutte med fotball. For alltid. Han vil aldri komme tilbake igjen. Eller? VG har møtt Leggen i Spania.

 

LA MANGA (VG): Vi avtaler å møte Nils Bjarne Leggen klokken 10. Han tror det er klokken 12, og kommer klokken 11. –Jeg liker å ha god tid, sier han før han tar seg en god slurk av vannet og overbevisende bekrefter at han er avholdsmann.

 

Nils Bjarne Leggen. Navnet sier en god del. Det er navnet til en person som har oppnådd utrolig mye i sin karriere som fotballtrener. Men nå er det slutt. For alltid. Mange ganger har han sagt at han skal slutte, men han har alltid bestemt seg for å fortsette likevel. Men det er annerledes nå. For om 2 uker skal han lede Goruddalen i sin siste seriekamp noensinne.

-Dette er ikke vann, dette er rett fra kloakken!, tordner Leggen. Vi møter han i Spania, rettere sagt på restauranten ved siden av hans feriehus på La Manga. Der har han tenkt å tilbringe en god del tid etter karrieren sin. Leggen ser utover det nydelige været, og sier at det får han til å minne han om der han bodde som ung. For Leggen hadde en veldig god barndom. –Jeg var veldig heldig med barndommen. Jeg hadde rike foreldre som alltid passet på at jeg hadde det bra og at jeg var aktiv, sier han. Leggen rakk å passere 39 landskamper som spiller før han la opp, men forteller at han aldri var noe spesielt god i fotball som ung.

Men likevel er det innen fotballen Leggen har oppnådd det meste i livet sitt. Han er kanskje best husket som trener, men de i den litt eldre garden husker nok at Eggen var en drivende god midtback i sin tid. Men nå er han altså ferdig med fotballen snart. For godt. Og han kommer ikke til å returnere. Aldri. –Kanskje jeg blir ekspertkommentator på TV eller noe, men det er alt, kunngjør han. Han forteller at han gjerne vil bruke litt tid sammen med sin kone og sine 2 barn nå, ta det med ro og nyte livet.

-Hva er dette?, utbryter Leggen noe spøkefullt og peker på min bærbare PC. For noe teknisk orientert har Leggen aldri vært. Han bruker verken data eller mobil, men TV ser han en god del på. –Data og sånn er bare tull. Det kommer til å dø ut sakte men sikkert, sier han tydelig uvitende om at økningen av bruk av data det siste året er på over 40 %. Han har alltid vært spesiell, Leggen. Og det vet han. Sitatene hans for eksempel, de florerer det av. Det sitatet han husker best de siste årene var da han hadde kritisert et motstanderlag for å ansette en uerfaren trener, og den kjente advokaten Leif Ordeh kom på banen og sa at Leggen kunne få en rettsak mot seg, og da repliserte han slik: -Hvem i all verden e Leif Ordeh? Jo Leggen, det er faktisk advokaten i Kålderud-saken som det har vært om i alle aviser i et halvt år.

For han har aldri vært redd for å si det han mener. Og det han ikke mener. Han er heller ikke den som blir både elsket og hatet. Han blir bare elsket. I kampen borte mot Molde tidligere i sommer, fikk Leggen en blomsterbukett av bortefansen. Og det sier litt om hvilken respekt han har opparbeidet seg opp gjennom alle årene som fotballtrener.

Men hva skal Nils Bjarne Leggen gjøre nå som han ikke har noe med fotballtrening å gjøre? –Først skal jeg ta med meg familien å reise verden rundt, så skal jeg være masse på hytta, treffe venner og bekjente, slappe av, ja, rett og slett nyte livet. Og kanskje det blir en bok etter hvert også, vi får se.

 

Leggen tar en rask titt på klokka, og forteller at han har en annen avtale, uten å si noe om hvem, hvorfor og når. Det er jo typisk Leggen det. Og en ting angående at han legger opp er i allfall sikkert. Norsk fotball mister den største skikkelsen den har, og kanskje noen gang har hatt.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil