Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Spilleautomater

Spilleautomater

En artikkel om spilleautomater.

Karakter: 5

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
14.12.2005
Tema
Pengespill

Turen går til Oslos bowling/spillehall som ligger åpent og godt synlig midt på Majorstua. Jeg kjøper noe å spise og setter meg ned og slapper av etter en hektisk dag på jobben. Når maten er fordøyd, trekker jeg innover i spillehallen for å se om lykkefuglene har sin dag.

 

Jeg ser en større folkemengde som henger over et hundretalls spilleautomater. Det er flest mennesker i ung alder. De spiller så det synger i hele hallen. Med en tro på at den store gevinsten kommer ved neste trykk på ”spillknappen” blir mange stående lenge, veldig lenge. Men nå som politikerne har diskutert å sette opp advarsler lik dem som står på sigarettpakkene, nemlig: Spilleavhengighet dreper, på samtlige automater, så skulle en tro at det vekket en tanke hos de ivrige unge talentene.

 

Kompiser, familie og masse andre ukjente mennesker samles til en stund der den store ”jackpotten” skal inndras. Det ser veldig sosialt ut der de står og trykker og pøser inn mynter så det klinger i hele bygningen.

 

Å sette opp en lapp på alle spilleautomater med advarselen ”spille avhengighet dreper” på tror jeg ikke er den rette måten å få ned avhengigheten blant unge og eldre. Spilling er gøy, spennende og sosialt for alle som spiller. Mange ser på spillehallen som en hobby, slik som andre ser på fotball som sin hobby. Det er klart at enkelte blir dagens heldigste når de  har fått topp gevinsten på 4000 kr pøst ut rett i lomma.

 

Problemet med spilleautomater er stort. Det er en farlig måte å ha det gøy på, og spenningen man venter på i positiv retning går som regel nesten aldri den veien man ønsker. Det sosiale samværet er helt klart en ting, men det er vel like sosialt å gå på en håndball eller en fotballkamp. Alle i spillehallen er konsentrert om hvordan utfallet blir av den neste hundrelappen de sender inn i maskinen. Naboen er det samme, og dermed blir det sosiale mindre viktig.

 

Som nevnt tidligere er jeg overbevist om at spillehallen hadde vært like populær selv om advarselen ”spilleavhengighet dreper” hadde blitt satt opp. Det er 18 års grense på denne ”sporten” og det er på sin plass. Mange taper så mye penger at de opparbeider en stor spillegjeld som de må streve med resten av livet. Og de unge er spesielt utsatt for dette. Fordi de ikke har så stor inntekt, låner de av venner, familie og faktisk av mennesker de ikke har sett før.

 

Automater er derfor farlige for veldig mange. De kan sette en i en ekkel pengeknipe. Det burde være ”vakter” som sjekker alder på de som vil spille. Er man ikke gammel nok, blir det straks vanskelig å få spille.

 

Min konklusjon er at klistermerker med teksten ”spillehavhengighet dreper” ikke endrer noen ting. Enten så bør alder sjekkes eller så bør man få en bot om man spiller uten lov.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil