Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (752) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1333) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8209) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1149) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Kjære "afrikansk jente"

Kjære "afrikansk jente"

Et personlig brev til et innlegg i temahefte til tentamen. Det er en sterk oppgave, som er verdt å lese!

Karakter: 5+ (på tentamen)

Sjanger
Annet
Språkform
Bokmål
Lastet opp
14.12.2005
Tema
Rasisme

Jeg sitter her nå og ser litt på innlegget ditt. Det gjorde stort inntrykk, og jeg er sikkert ikke alene om det. Jeg følte meg arg og lei meg da jeg leste innlegget. Det surrer mye tanker i hodet, man blir kvalm av det!

 

Siden jeg leste det her om dagen har jeg tenkt mye på deg, på hvordan du har det. Det kan jo umulig være lett for deg dette her. Jeg skjønner bare ikke hvorfor folk har imot hudfarger og kulturer. Hva er galt med dere? I mine øyne er dette en veldig alvorlig sak.

 

Jeg kjenner på meg at jeg blir så arg, arg over at du kjemper for en ”norsk personlighet” og ikke får noe tilbake. Jeg har mange innvandrere rundt meg hver dag som opplever å få slengt ord til seg. Som pakkis, dra dit du kommer fra, svarting osv. Men dette innlegget ditt slår alt. Det var helt forferdelig å lese det.

 

Hva er det som er galt med deg og hudfargen din? For meg, er det ikke noe. Du virker som en varm person, som har lett for å få venner, men du blir stoppet av rasismen.

 

Men en klar ting, som du må vite er at det er ikke du som er problemet, det er rasistene som har et stort problem. Du er like mye verdt som oss andre, du føler det bare ikke sånn alltid!

 

Jeg sitter nå lent bakover i stolen min, jeg kjenner tårene presser på. Et hat mot all rasisme.

 

Jeg personlig klarer ikke sitte og lese og se andre ha det vondt. Jeg er for følsom til det. Jeg orker ikke tanken på hvor vondt du har det. Og jeg liker det ikke! Hvorfor skal mennesker bli dømt for hudfarge? Har de ikke like stor rett til å leve et normalt liv som oss nordmenn? Svarene får vi nok aldri, men en ting er sikkert, det kan gjøres noe med det!

 

Du skal ikke gå rundt med hat mot det norske, du skal ikke gå rundt med klump i magen.

 

Jeg syns du er en sterk og tapper jente med en helt fantastisk personlighet. Du har utholdenhet så langt det går ann. Men har du dratt det lenger enn til dette innlegget? Har du snakket med lærer eller en psykolog? Jeg tror det er det beste rådet mitt.

 

Nå skal jeg ikke sprute ut ting om meg selv, men du må vite at jeg er her for å hjelpe og snakke med deg hele tida. Når du vil! Alle skal ha plass til en som deg i hjertet. Hadde bare folk skjønt det...

 

Da jeg leste om russetida, ble jeg rett og slett skuffa. Skuffa over hvordan folk oppfører seg. Og jeg skjønner på det sterkeste hvor skuffa du er. Å være russ er en stor del av livet for mange, og den skal ikke ødelegges av rasismen. Definisjonen av dette her er jo sykt. Hvordan folk oppfører seg mot mørkhuda mennesker. De tenker ikke på; tenk om dette var meg, ville jeg likt det? Nei!

 

Å få slengt ord som pakkis, svarting, dra dit du kommer fra, pakkis go home, feil vare fra freia og Norge for nordmenn til seg er noe av det siste man vil høre. Noen mørkhuda er faktisk stolte av det, stolte av landet sitt, og når man da ikke blir godtatt av nordmenn, blir livet snudd på hodet.

 

Jeg har ikke tenkt så mye på dette med rasisme før, men etter jeg leste dette med deg har det med rasisme fått en helt annen betydning.

 

Jeg ønsker deg alt godt i fremtiden. Og jeg håper for din skyld at ting blir bedre!

 

Hjertelig hilsen Martine

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil