Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Meningen med livet

Meningen med livet

Stilen handler om hva jeg synes er det gode liv. Mine meninger, både sterke og myke!

Karakter: 5+ (på tentamen)

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
14.12.2005
Tema
Verdier

En eller annen gang i livet spør du deg selv hva som er meningen med livet? Det finnes nok ikke noe konkret eller riktig svar. Hvert menneske i verden kommer til å forklare det på sin egen måte ut i fra sin religion, personlig erfaring, utdanning, bosted også videre.

 

Er meningen med livet å få seg bra utdanning, et statusyrke, adresse; Holmenkollen, to hytter; en sommerhytte i Spania og en i Alpene, en typisk A4- familie med mann og to barn og en Porsche? Eller er det bare å leve livet som det er, å faktisk skape seg et godt liv? Man skal lykkes i livet. Det er vel bare nøkkelordet.. men hva er å lykkes? Og meningen med livet? Jo, det er vel å få noe ut av livet.

 

Opp i alt hverdagsstress skjer det ting som forandrer synet på livet. Noen i omgangskretsen blir drept, får kreft eller dør. Verden stopper opp. Du blir frustrert, deprimert og sint. Da kommer spørsmålet; hva er meningen med livet? Er livet godt? En dag i ungdommens miljø er aldri lik. Noen mener at det å være ungdom i 2005 er herlig, andre sliter. Rusmidler og all den dritten. Jeg tror ikke så mange ungdommer vet hva det gode liv er. Vi skal være glade for at vi bor i Norge. I forhold til Afrika, har vi jo det perfekt. Vi bader i luksus, vi er jo så vidt fornøyde med hva vi har. Vi har et hjem vi har familie, vi har venner som er glade i oss. Vi har et liv! Er ikke det perfekt nok?

 

Jeg har tenkt litt på framtida. Det er dagens ungdom som skal styre landet en del år fremover i tid. Jeg lurer litt på hvordan det skal gå. Dagens ungdom tar jo alt som en ren selvfølge, kinopenger, merkeklær, klær i det hele tatt, godteri og alt det der. Og politikerne mener vi skal involvere ungdommen mer? Vi gjør jo nesten ingenting for samfunnet jo. Det hadde jo vært kjempe fint med ungdom i politikken. Og det er jo det for så vidt. Men ikke dagens ungdom. Vi er ikke rutinert til det!

 

Vi er ungdommer, og vi skal konfirmere oss. Jeg skal konfirmere meg i kirken, men jeg vet ikke helt hvorfor. Nå skal vi lære om kristendommen, og vi møter mennesker med annen livstro. Jeg tror ikke på noen Gud eller Jesus. Men jeg tror på mirakler. Det hender vel at jeg sier; ”la dette gå bra Gud”.. også går det bra, men fremdeles tror jeg ikke på noen Gud. Er det flaks i livet jeg har?

 

Det er lov å drømme og gjøre noe med det. Det er et godt liv det. Å gjøre drømmer til virkelighet.

 

Ari Behn sier at livet er trist som faen.. Hvorfor kaste bort livet på den måten sier bare jeg. Livet har gleder og meninger, det kan bare hende at det ikke er så lett til tider. Men sånn er det jo alltid!

 

Vi må glede oss over det vi gir og det vi får. Man trenger ikke vinne Nobels prisen eller komme i historie bøkene fordi man har laget en mirakel- slankepille for å være lykkelig, man trenger heller ikke ha et status yrke og en A4- familie for å være lykkelig. Akkurat nå er alt veldig bra. Jeg har en familie og venner som bryr seg om meg, og som jeg er glad i. Trygghet og kjærlighet er det gode liv for meg. Jeg prøver å få det beste ut av livet. Tenk på hvordan folk vil huske deg?!

 

Vi bor i et rikt land, vi har mat og godteri, klær og merkeklær, vi har tak over hodet og vi har en skoleplass. Og det er så herlig å bo i Norge. Da får plutselig livet en mening, allikevel!

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil