Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Sett inn tekst

Sett inn tekst

Norsk kåseri om å ha skrivesperre.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
14.12.2005

Hvorfor skal det alltid sånn at når man skal skrive noe har man helt skrivesperre spesielt når du skal skrive noe som har en liten betydning i hvilken karakter man kan få på slutten av året.

 

For eksempel: Du sitter på skolen og har norsk tentamen og læreren står ved kateteret og forteller at ”nå skal vi skrive en stil om den beste minnet man har fra farmor og farfar”. Og du tenker ”ja! Denne oppgaven var jo super”, men alike vel blir du sittende og gruble hele timen om hva du skal skrive. Uansett hvor lenge du sitter og tenker på hva du skal skrive. Og det blir ikke bedre av at resten av klassen sitter bøyd over arkene og skriver som bare det.

 

Men hvorfor skal det være sånn at det er akkurat deg som har skrivesperre denne gangen hvor oppgaven er helt perfekt og kjempe lett og svare på. Du kunne jo lagd den historien, men nei da, det skulle vel ikke være min tur til å få den perfekte historien denne gangen.

 

Samtidig som man prøver å skrive, så man har noe og lever inn på slutten av dagen flyr tankene dine til et helt annet sted. Som for eksempel hva man skal ha til middag., hva som skjer til helgen eller hvordan klær men skal ha på seg dagen etter, og gjennom alt dette her blir stilen helt glemt og du sitter der fremdeles uten noe som helst.

 

Det verste er når man skal ha denne responsen da. og du sitter der og ikke har noe som helst men de andre er nesten ferdige med å føre inn. Det er da man burde sette seg nei dra seg selv i året å starte å skrive., men skjer det? Nei da.

 

Mår man skal skrive en historie er det også vanskelig å jukse. Du kan jo ikke ha med en ferdigskrevet historie det merker jo læreren lett og du kan ikke skrive av historien til en annen for gjett hva læreren merker det også.

 

Så hva gjør du hvis du ikke har noe? Du kan jo bare levere inn et blankt ark med navnet ditt på få en ener eller en toer og være fornøgd med det, eller så kan du jo bare skrive noe ned på et ark og late som du har hvert flink, men det er jo ikke så lurt heller. det er vel da du først tenker, hvorfor skal det være sånn at man får skrivesperre når man har fått den perfekte oppgaven?

 

Så egentlig så er vel det lureste å bare starte og jobbe effektivt for hvis ikke så får du en, dårlig stil, en dårlig karakter og kanskje en lærer som er kjempeskuffet, og det verste er vel kanskje at foreldrene dine blir skuffet for at du ikke klarer noe bedre.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil