Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > "Autopilot" av Martin Nygaard

"Autopilot" av Martin Nygaard

Anmeldelse av boka "Autopilot" av Martin Nygaard.

Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Bokmål
Lastet opp
01.12.2005
Tema
Autopilot

Sex, sæd, røyk og festing alt går på autopilot er det første du ser når du ser bak på boka, da begynner jo selvfølgelig jeg og undre om hva slags bok det er jeg har funnet. En erotisk fatal sex roman av en bok?
eller en pornografisk forvrengt tenåring?

 

Nei, langt ifra. Slik er den ikke. Når jeg begynte å lese litt mer så forsto jeg meningen med det som sto bak, det var tankegangen til en ungdom. nesten alle ungdommer tenker slik nå til dags har vel sikkert forfatteren tenkt. Hovedpersonen heter Laurits og er en ukontrollert ungdom. Han tenker som gutter flest og gjør som gutter flest. Han går siste året på ungdomskolen. Han forelsker seg og får sin første dame. Laurits har alltid vært den alle ser opp til han er ”den modige” Røyker og fester i ett sett..

 

Han tenker utrolig mye på sex, men det gjør vel de fleste gutter i 15 års alderen. Eneste han tenker på er å få bort jomfrudommen. Selve boka er på en måte basert på en ungdoms tankesinn. Krangling med foreldre, venner, uvenner og det store, kjærlighet!

 

Man får et innblikk på hvordan det virkelig er å være ungdom nå til dags. Den er ikke sånn som de andre bøkene som skriver om kjærlighet og ungdommer, her får man den harde, virkelige fakta. Er nesten som om man kjenner seg selv igjen i boken. Men drøy på noen punkter er den, tviler på det sterkeste at alle 15 år gamle folk løper rundt å tenner på kjæledyra sine på en scene pga kjærlighetsorg, eller bruker pengene fra klassekassa til å kjøpe seg en enveis billett til Australia.. og heller ikke skaller seg, og går inn i budismen. Men hele poenget med de drøye sakene har faktisk ganske mye å si at han tente på marsvinet sitt har med å gjøre at han gikk lei av å se eksen sin med en annen, han tok marsvinet sitt som han visste hun elsket, han ville vise henne! Og billetten til Australia har vel med at han ville ut, nesten alle ungdommer nå til dags har sine stunder hvor de er ”lei livet” eller lei skolen. Han ville vise seg frem! Vise at han turte. Og det at han gikk inn i budismen har vel med å gjøre at i ungdoms tiden er tiden du skal bestemme hvem du er, hva tror du på, hva vil du? Han testet vel ut budismen og kristendommen. Men ingen falt vel helt i smak.

 

Boka er humoristisk, og samtidig alvorlig. Det er en kjærlighetsbok, mye kjærlighet, mye følelser. Men også mye dramatikk. Den er skrevet for ungdommer, og jeg som er ungdom elsket boka no helt hensynsløst! Noe av det beste jeg har lest på lenge. Den er så morsom at man bare får lyst til å legge fra seg boken å le i en halvtime, men samtidig kommer triste deler smygene inn.

 

Sexscenene er humoristiske, og han opplever alle gutters skrekk ”den vil ikke opp” Midt i selve stunden! Jenta ler, kler på seg og drar. Trist, men humoristisk.

 

Jeg elsket boka no helt sykt, akkurat etter min smak. Jeg som liker å lese kjærlighets romaner, og egentlig ikke faller så veldig for sånne morsomme bøker (hvorfor jeg ikke gjør det har jeg ingen aning om), men denne hadde humor OG kjærlighet, og humoren her var akkurat etter min smak. Den slutter ganske brått, men grei nok. Jeg overlever nok liksom.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil