Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Morgenstund

Morgenstund

En tur ut for å jakte.

Sjanger
Essay
Språkform
Bokmål
Lastet opp
24.11.2005


”Morgenstund har gull i munn”, står det på en tallerken på veggen. Stemmer ikke helt, der jeg sitter med glovarm kaffe inni brødsaksa, men du store verden hvor godt det smaker en tidelig september morgen.

 

Etter å ha drukket opp kaffen, reiser jeg meg og ser ut av vinduet. Det er fortsatt for mørkt til å se noe, så jeg tar en ekstra sjekk i jaktsekken, om at alt er der for å få tida til å gå. Deretter går jeg over til litt småtripping over kjøkkengolvet, bare for å gå meg i gang. Det å gå er en måte å få andre ting til å gå på, sånn som tida. Klokka er halv sju, og jeg ser det begynner å bli lys, nemlig skytelys. Det er nettopp det som driver en stakkar opp av den varme gode senga, hver eneste tiende september hvert år, og til den tjuetredje i desember. Det er første dagen av småviltjakta. Jeg rusler bort i skapet, henter den nyinnkjøpte hagla og tar sekken på skuldra.

 

Spenninga er stor der jeg begynner å traske oppover lia. Sola har så smått kommet opp på åsen, og ospeløvet bader seg i den svale morgenvinden, det gule bjørkeløvet skinner som gull. Lufta er litt kjørlig, men varmen kommer fort når du går der og kikker og nyter det du ser. Hagla lades, noe som gir enda mer spenning, som også skaper litt varme tenker jeg, idet det en stor tiur kaster seg på vingene, akkurat utenfor skuddhold. Jeg kjenner en glede strømmer igjennom meg, gamle Peder som jeg kaller den, satt på akkurat samme plassen som i fjor, noe som viser at den har overlevd vinteren. Det tyder godt med tanke på at det sikkert også har overlevd flere fugler.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil