Hvem bryr seg?

Et kåseri om den endeløse valgkampen i 2005.
Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2005.11.24
Tema
Valg

Er du en av dem som er dritlei hele valgkampen? Er du en av dem som synes at det eneste festlige med debattprogrammene på TV er når Kristin og Carl Ivar krangler om hvem som skal ha ordet, eller hvor mange polske vaskedamer vi skal ta inn i landet. BLA BLA BLA. Du bytter kanal, og finner TV2. Dæven, et nytt ansikt flimrer på skjermen. Denne gangen er det Bondevik som for 824 gang gjentar seg selv, og sier at de fattige skal få mer penger i de skitne hendene sine, noe han selvfølgelig unngår å si høyt. Bare han får kjøre rundt i sin ulovlige, pansrede luksuskjerre og klemme gamle damer er alt greit.

 

Vi unge er ikke så opptatt av at eldre ligger døde på rommene sine i månedsvis før den nyutdannede hjemmehjelpen med stoppeklokken tilfeldigvis stikker innom. Vi unge er opptatt av gratis skolebøker, valgfritt sidemål og penger i lomma. Alle partiene har lovet gull og grønne skoger til de unge.

 

En av fem elever kan ikke lese når de går ut av grunnskolen. Hva er da viktigst? Kyllingfilet i lunsjpausen eller flere velutdannede lærere. SV mener det første. Ringer det noen bjeller eller? Inga Marthe Torkildsen fra SV sitter i Justiskomiteen, likevel blir hun sendt på folkemøte i Tromsø for å diskutere skolesaker med Kristin Clemet. Rolf Reikvam er SVs skolepolitiske talsmann. Rolf er en litt kjedlig, middelaldrene mann. Hvorfor stiller ikke han opp på debatt med Clemet? Er han ikke pen nok? Er den justispolitiske blondinen den rette til å snakke ungdommens sak i skolen? Er det i det hele tatt noen som bryr seg?

 

Det er kanskje ikke så rart at over halvparten av førstegangsvelgerne blir sofavelgere. Hvorfor skal jeg gidde å rive meg løs fra ”Glamour” for å stemme på en gjeng gamle gubber som valg etter valg smører tjukt på med løfter som aldri blir noe av? Er det noen som virkelig satser på oss unge. Er vi ikke så viktige bare fordi vi ikke kan stemme før vi fyller 18 år? Jo da, dere har jo foreldre som bryr seg, sier mange. Ja, men de er jo opptatt av skattelette og hmmm…SKATTELETTE. Bare poden er ute av huset før han eller hun har fylt 18 år, er alt greit. Det er bare kjekt å ha unger helt til barnetrygden og kontantstøtten brutalt blir revet ut av hendene deres.

 

Mange barn og unge lever under fattigdomsgrensen fordi oljefondet på over 1000 milliarder står og råtner i aksjer hos Coca- Cola, Phillip Morris og selskaper som produserer anti- personell miner. Det er klart vi må tenke på fremtiden, men da er vi jo ikke unge lengre, så det er ikke noe interessant. Vi trenger penger til gratis skole, flere fritidstiltak og andre saker som vi unge finner verdt å gå ut av sofaen for. Hvis vi unge skal sette fra oss ostepoppen og colaen på stuebordet, og sette av 10 minutter av vår dyrebare tid til å stemme må politikerne virkelig skjerpe seg. De må opereres for grønn stær, slik at de ser hva vi unge bryr oss om!

 

Gjør alt billigere for oss unge! Gi oss rentefritt studielån, gi oss gratis skolebøker, øk frikort- grensen, men ikke minst la vær å ta over 20 000 kroner for sertifikatet slik at Victor Norman ikke kan drikke champis til 5000 kroner flaska. Gi oss unge et verdig tilbud, så skal vi se om vi i det hele tatt gidder å bry oss om hva dere har å si. Det klart at alle bør stemme, men det er neimen ikke lett å vite hva man skal legge i urnen når man synes at den ene politikeren er dummere enn den andre. Skjerp dere! Vi ungdommer er smartere enn dere tror, og dere må satse på oss før det er for sent. Vi er tross alt fremtiden og fremtiden skapes i dag. Godt valg.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst