Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Band of Brothers

Band of Brothers

Filmanmeldelse av  "Band of Brothers".

Karakter: 5/6 (grunnkurs byggfag)

Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Bokmål
Lastet opp
15.11.2005
Tema
Filmer


Band of Brothers er en skikkelig kvalitetsserie. Det gjenspeiles ikke bare i skuespillet men også i spesialeffekter og produksjonsdesign. Serien har tydeligvis hatt et budsjett som overgår det man er vant med i andre fjernsynsproduksjoner, den kostet mer enn 120 millioner dollar og er dermed en av de dyreste tv-seriene som noen gang er laget. Serien er et resultat av Tom Hanks' medvirkning i Spielberg-filmen Saving Private Ryan. Filmen er basert på boken "Band of Brothers" som ble skrevet av den nå avdøde krigshistorikeren Stephen Ambrose, og resultatet har blitt historisk drama av ypperste klasse. Historien er sann, og er blitt skrevet ut i fra intervjuer med overlevende soldater fra Easy Company, bilder, dagbøker og brev.

 

Dette er en fortelling om mennene i Easy Company, 506. Regiment i 101.Airborne Division, U.S. Army, som ble lært opp til å bli fallskjermsoldater i Georgia, USA, før de etter hvert ble overført til England og hoppet ut bak fiendens linjer på D-dagen. Easy Company er det beste kompaniet, og blir derfor trent veldig hardt. Det er ikke rom for noen feil i treningen, og de som er uheldige og får gjort feil blir straffet med enda hardere trening, indratt helgepermisjon og verre ting. Jeg ble også ganske forbauset når jeg får se at David Schwimmer, som spiller "Ross" i serien "Friends", spiller en rolle som en hard sersjant som trener Easy Company. Det var en veldig ukjent rolle og se David Schwimmer i som jeg personlig synes passer best inn i komedier fremfor sterke krigsfilmer. I Band of Brothers følger vi Easy Company hele veien mens de kjemper seg gjennom Frankrike og Holland, holder ut umenneskelige forhold under "The Battle of The Bulge", er med på å frigjøre ofre fra en tysk konsentrasjonsleir og endelig blir de første som inntar Hitlers beryktede festing Ørneredet i Berchtesgaden. Åtte regissører og ni manusforfattere har sammen dannet grunnlaget for denne miniserien på ti episoder, som tilsammen gir i overkant av 10 timers spilletid. Men uannset er dette en film du aldri blir lei. Jeg har sett filmen ca 10 ganger, og er fortsatt ikke lei den.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil