Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Kjærligheten i ungdomstiden

Kjærligheten i ungdomstiden

En stil om hvordan kjærligheten kan være i ungdomstiden.

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
12.11.2005


Kjærligheten er et vanskelig tema for mange oss ungdom. Det er ikke lett og finne ut hva man virkelig føler for en person eller en sak. Mange ungdom bruker veldig mye tid på og finne ut hva man virkelig føler. Det er en lang prosess de fleste ungdom går igjennom.

 

Kjærligheten kan såre mange, kjærligheten er ikke lett og forstå for noen. Når er det man vet at man er forelsket eller bare interessert i en person eller om man kanskje elsker en person. Tanker om kjærligheten er mange som har inne i hode. Men hva tenker folkene på. Mange tenker på hvem dem er interessert i og hvorfor, noen er også kanskje interessert eller forelsket i mange på engang, det er ikke lett og drive med kjærligheten.

 

Kjærligheten er en stor krussedul med kabler man aldri kommet til å få opp. Det er så vanskelig å forstå ungdom med kjærlighetsproblemer (f. eks kjærlighetssorg, lengsel og lyst.) Men hvorfor er noe så behagelig så vanskelig å forstå. Hva skjer med kroppen når man er forelska. Hva er den gode følelsen man får når man er forelska


 

Kjærligheten er et eneste kompleks. Hva skal man gjøre med kjærligheten? Det er utrolig mye frustrasjoner innen for kjærligheten. Det er mange som sliter med kjærligheten. Det er vanskelig og legge noen bak seg hvis det er slutt i et forhold. Det er det kanskje mest vanskelige med kjærligheten, det og være sammen med dem man er forelsket i og bli dumpa senere. Da får man en følelse av at ingen liker deg. Og man blir veldig såret og kan ha det veldig vondt mange dager, uker, måneder og til og med år. Mange sliter med og få livet sitt videre på grunn av et skrukket forhold. Personen kommer seg ikke over den man har vært sammen med og sliter med og glemme vedkommende,

 

Når man er forelsker er det som å gå på en svevende sky når man møter den personen man liker. Det er som å være i ett himmelrike som bare er lagd for deg. Man bryr seg ikke om annet en denne personen og man går og tenker på vedkommende hele tiden. Men det å være intrisert i flere på en gang kan være en utfordring for di fleste. Det er ikke lett og velge mellom folk. Man kan ikke alltid tenke på kropp og utsende. Man må tenke på det som er innvendig i personen. Hvordan han/hun er. Ting her i livet skal ikke være lett.

 

Men man vet når man er forelsket eller ikke. Når man er intrisert i en person så er det ikke di samme følelsene i kroppen som når man er forelsket. Når man er forelsket da får man en varm og godt følelse inni seg når man er i nærheten av vedkommende. Mange blir også veldig ukonsentrert. Det er veldig lett og gi slipp på andre ting for og være med den man er forelsket i. Det er veldig lett og bare drite i alle andre og bare fokusere på han/hun hele tiden.

 

Sex er også veldig stort utbredt blant ungdom. Det er utrolig mange spørsmål om sex. Mange som lurer på hvordan det er første gangen. Om det gjør vondt eller om det er godt. Blør man første gang man har sex? Mange lurer kanskje på om det er lurt og vente til man føler seg trygg på en person til og ha et samleie.

 

Mange er ute etter en de kan ha det moro med og bare kan ha et seksuelt forhold med. Men det som er det store er og ha et samleie for første gang. Det er noe veldig spesielt for mange. Og mange mener at man må vente til man finner en person man elsker eller man er veldig forelsket i.

 

Seksualiteten er veldig stort utbredt i ungdommens verden. Mange vil ha samleie med en som har erfaring. Mange er ute etter eldre partnere som har litt større utstyr for dem tror det er bedre med en stor og lang en, enn en kort og kjapp en.

 

Det er veldig vanlig at ungdom nå er ute etter et sexliv allerede nede i 13-års alderen. Mange blir fort modne og vil utforske mer med kroppen sin. Mange lurer på om dem egentlig er homofile/lesbiske, mange utforsker et seksuelt samleie med det samme kjønn, dette er da mest blant kvinner og veldig lite av gutter. Mange vil utforske grenser for hva kroppen tåler av seksuelle tilværelser og vil kanskje da se et annet synspunkt på livet. Mange vil utforske mer og mer mens andre blir usikre og kanskje trekker seg mer tilbake. Det er som alt annet, noen er med frampå enn andre.

 

Mange sliter med noe vi kaller en nymfoman det er en som er avhengig av et samleie. Mange er redde for at dem kanskje får noe kjønnssykdommer. Mange er usikker på hvordan prevensjon. Men man skal ikke være redd hvis man bruker ”balltresmok” (kondom/dong) Det er det mest sikre prevensjonsmiddelet. Og hvis dongen sprekker er det bare og løpe til nærmeste åpne apotek. En angrepille koster ikke mer en 150 kr og det er ganske sikkert. Det må tas innen 72 timer. Men jo før jo bedre.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil