Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Mopeden min

Mopeden min

Dette er en historie om mopeden min, en Derbi Senda R X-treme.

Sjanger
Annet
Språkform
Bokmål
Lastet opp
11.11.2005
Tema
Transport


Jeg fikk mopeden min i desember 2004, jeg var på skolen da mamma ringte og sa at det stod en moped i garasjen, gjett om jeg var glad.

 

Da jeg kom hjem den dagen var det første jeg gjorde å hive meg oppå mopeden, ‘’kicke’’ den i gang, og spinne meg av gårde. Det var snø over alt da, så jeg klarte nesten ikke å kjøre fordi mopeden spant på de fire første girene, jeg hadde ca 30 kilometer i timen når den sluttet å spinne, men prøvde jeg og svinge når jeg kom meg opp i 50 Km/t ble det litt ekkelt å svinge fordi jeg fikk en følelse av at framdekket skulle skli til siden. Jeg kjørte moped opptil flere timer hver dag jeg kom hjem etter skolen, mopeden holdt seg god og fin i et par måneder, men så begynte ting å gå galt.

 

Jeg fikk tak i et effektanlegg til sykkelen, ’’Ninja Low Boy’’ het det, jeg monterte det med en gang jeg fikk det, og sykkelen gikk plutselig i 90 Km/t. Sykkelen gikk utrolig bra med effektanlegget synes jeg, jeg kjørte på bakhjulet på både første og andre giret, sykkelen gikk så bra at jeg brydde meg ikke om å skifte dyse, dyse er en liten skrue som er et hull i som bensinen går igjennom, jeg skulle ha byttet dyse ifra 53, til 75 eller 80. Jeg kjørte mye med sykkelen og det gikk veldig bra, helt til jeg ble litt for vågal. Jeg kjørte ifra huset mitt og på vei innover mot kraftstasjonen, og girte ned til første og dro den litt på bakhjulet, så slapp jeg sykkelen ned igjen og girte opp i andre og dro til og fikk den opp igjen og kjørte ca. ti meter på bakhjulet og tenkte at jeg skulle prøve å gire opp i tredje mens jeg var på bakhjulet, jeg fikk sykkelen helt opp på vippepunktet og sparket inn tredje giret, jeg hadde mellom 45 og 50 Km/t da sykkelen gikk rundt, jeg knuste begge knærne i bakken og så at sykkelen traff bakken med bakskjermen, spratt frem igjen og landet på framhjulet og svirret i luften og landet i grøften. Sykkelen var fremdeles i gang da jeg så vidt klarte å reise meg og haltet bort til sykkelen, fikk dratt den opp på veien igjen og kjøre hjem. Da jeg kom hjem så jeg på sykkelen, den var møkkete på ene siden, men faktisk helt fin utenom en sprekk i bakskjermen, jeg lo litt for meg selv når jeg tenkte på hvor heldig jeg var som kom ifra det med kun to blå og lilla knær.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil