Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Hystri

Hystri

Hvorfor ble Spice Girls så populære?

Sjanger
Resonnerende
Språkform
Bokmål
Lastet opp
12.06.2000

Jeg leste her om dagen om gruppa Spice Girls og deres oppløsning. Og at flere av den unge fansen hadde gråtet I flere dager etter dette bruddet. At mødre hadde rast mot krydder jentene fordi de hadde ødelagt barndommen til deres barn. Jeg må si at jeg lo litt når jeg leste dette. Det går jo rett og slett ikke an.

 

Det hele begynte med at man så på topp 20, og så sier HC Andersen at "Nå dere, nå er det norgespremiere på en jentegruppe som kaller seg Spice-Girls, og de har kommet med en ny hit som heter Wannabe". Og de kjørte videoen og da var det kjørt. Disse jentene som knapt hadde kommet over tenårene var nå gudinner for småjenter rundt 10 år. Ikke en eneste kulturmønstring I Norge det året manglet "Minispice" på programmet. Jenter var som besatt. Deretter kom singlene Say you`ll be there og Mama. Men det er jo klart man forstår hvorfor disse I Spice Girls har blitt så populære. Med store utringninger og de høyeste platåskoene som noen gang er laget går de rundt omkring og sier "girl power" for the world. Også sier de at de er seg selv. Disse småjentene spør de større guttene om hva de synes om Spice girls. De svarer jo selvfølgelig noe som: "Musikken suger jo men det er fine berter". Og dermed slås det jo i sammen. Småjentene liker musikken, samtidig som de vet at gutta liker gruppa p.g.a. utseendet. Det er jo da klart at de vil bli som idolene sine. Alle liker deg for en eller annen ting. Etter et par måneder med Spice girls, kom den sjokkerende nyheten at Geri hadde latt seg portrettere naken foran en fotograf som yngre. Nå trodde jo de fleste at salget kom til å synke for dette. Men salget sank ikke, tvert imot, det steg høyere enn noen gang. For nå hadde jo gutta begynt og like denne gruppa og, det var nemlig ikke bare jenter som likte Spice girls. Man kunne gå på gata å se at menn opp til 40 års alderen gikk med Spice girls T-skjorter. Selvfølgelig var de T-skjortene med bilder av gruppa poserende mer eller mindre utfordrende.

 

Men så er det jo også et spørsmål om denne påvirkningen er skadelig for disse små barna. At jenter ned til 8 års alderen skal gå med topper som egentlig passer til 2 åringer og som ikke må gå over navlen, og med platåsko som det tar ca 2 uker før man har lært hvordan man går i dem. De fleste voksne er ikke begeistret for dette men lar allikevel barna gå med disse klærne, for man er redde for at barna skal komme utenfor sosialt. Det er jo logisk det, men det kan jo kanskje virke litt motsigende mot hverandre. Men alt I alt har vel ingen noen gang trodd at Spice girls skulle vare for alltid, men moro var det lell. Og ingen skal si at de ikke hadde utstråling, for maken til glade jenter er det lenge til vi får se I showbusiness. Og jentene har heller ikke lenger problemer med å få tak I gutter.

 

Jeg har ingenting imot Spice girls I seg selv, men det hysteriet de har rotet til synes jeg de burde rydde opp I selv og ikke la andre som oss ta tak I det.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil