Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Jørgen

Jørgen

En kjærlighetshistorie som starter med en ferietur.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
18.10.2005


Hei jeg heter Michelle og er 13 år. Jeg bor i Svarstad, et lite hull i jorda. Jeg har blå øyne, blondt hår og er 1,63 høy. Jeg har en storebror som er 14 og en lillesøster som er 3 år. I år så har mamma og pappa bestemt at vi skal ut på landet på en sånn feriekoloni, med tante og onkel.

 

2 dager senere:

Yes! Endelig fremme. Etter en lang tur i den trege bilen til pappa, pluss en plagsom lillesøster og en irriterende bror! Det eneste som gjorde bilturen fin var et bilde av Jørgen. Min store kjærlighet for tiden. Broren min Lars synes jeg bare er tåpelig! Tåpelig! Han skjønner ikke hva jeg ser i Jørgen. Går det an til ikke å skjønne det egentlig? Hallo-o? Hva tenker han med egentlig? Baken? Hvordan skal jeg kunne klare meg hele sommeren uten Jørgen?

 

Lars og Jørgen er ganske gode kompiser egentlig. Jørgen vet at jeg liker han, men han har liksom ikke sagt noe på det. En gang for litt siden sendte jeg han en melding, dum som jeg er hvor det stod: ”Liker du meg?” At det går an til og bli så teit tenkte jeg etter at jeg hadde sendt den. Litt senere fikk jeg melding tilbake hvor det stod: ”Vet ikke helt.” Da ble jeg egentlig kjempe glad selv om det ikke stod ja. Men det stod jo ikke nei eller liksom.


 

”Hei!” Sa tante og onkel i det vi gikk ut av bilen. Frika mennesker tenkte jeg da. Frika mennesker på landet. Kan det bli verre?

 

1 uke senere:

”I dag skal vi på stranda!” Sa tante, og smilte bredt. Jøss, skulle vi virkelig finne på noe gøy?!

 

Da vi kom ned på stranda var det ganske mye folk der egentlig. HÆ? Hvorfor roper broren min på Jørgen?! Det eneste mennesket han kjenner som heter Jørgen er min store kjærlighet. Ohh gosh! Er han her? Jørgen kom løpenes bort i den søte, grønne badeshortsen sin. ”Hei Lars!” Sa han i det han kom bort. Hei Lars? Hva er det for noe da? Det låter mye bedre når han sier: ”Hei Michelle!” Synes nå i hvertfall jeg da. Men det er meg.

 

Da vi kom hjem igjen begynte broren min og erte meg, som vanelig. ”Er du lei deg eller? Fordi han ikke var sammen med deg på stranda? Eller er det mensen nå igjen? ”Åhh! En vakker dag skal jeg drepe deg! And for your four-one-one, jeg hadde mensen i forrige uke! Du kommer i hvertfall ikke til og få deg noe dame med den oppførselen! Dust!” Sa jeg og smalt døra til rommet mitt igjen så det gjoma etter. Hvorfor er brødre sånn?

 

½ måned senere:

Endelig hjemme igjen. Nå skal jeg ta meg et langt og deilig bad. Åhh. . . det skal bli deilig det!

 

”DING DONG!” En kunne høre ringeklokka veldig godt fra badet fordi badet vårt er rett ved siden av gangen, og så er det veldig lytt her. ”Halla Lars!” Hørte jeg en stemme si. Å nei, det hørtes ut som Jørgen! Best og komme seg opp av det badekaret gitt. Jeg gikk opp av det og så om vi hadde et mørke grønt håndkle. Da hadde sikkert Jørgen synes at det var fint, for han har en sånn farge på badeshortsen sin. Jeg fant et grønt håndkle og tuklet meg inn i det så godt jeg kunne, sånn at det ikke skulle dette av meg. Jeg må nemlig i gjennom stua for å komme til rommet mitt. Sjansen for at Lars og Jørgen sitter i stua og ser på fotball er ganske stor. Jeg holdt hodet mitt høyt for at han kanskje skulle legge merke til meg i stedet for en dum ball! Jeg gikk ut i stua med håndkle rundt meg og hodet høyt. Da jeg var halvveis snublet jeg i den ene leka til lillesøstra mi Benedicte. Selvfølgelig! Åhh! Jeg kjente jeg ble rød fra terna og opp! Har aldri hvert så flau i hele mitt liv. Særriøst. Jeg kastet et blikk bort i sofaen for å se om de hadde fått det med seg. Det kunne jo hendt at de var mer opptatt av TV`n. Men ikke i dette tilfellet nei. For i dette tilfellet var de mer opptatt av meg og mitt lille fall. Ehh. . . Sa jeg bare og gikk inn på rommet mitt. Noe så flaut! Da jeg hadde kledd på meg igjen, gikk jeg inn på badet for å henge opp håndkle. Akkurat da var jeg så flau at jeg ikke turte og være der noe mer, så jeg gikk bort til venninna mi Charlotte i stedet.

 

Da jeg kom hjem igjen hadde Jørgen gått. Heldigvis! Jeg gikk på badet for å ordne meg til kvelden. Da jeg hadde lagt meg trygt i sengen tenkte jeg shitt au, tabber gjør da alle.

 

10 år senere:

Nå er jeg blitt 23 år gammel, gift med Jørgen og har to barn som heter Jenny og Johanne. Jeg er lykkelig nå!

 

Endelig har jeg skjønt det at lykke er venner, familie og kjærlighet. Andre synes sikkert at penger og makt er lykke men ikke jeg!

 

Slutt!


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil