Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > "De levende døde" av Stephen King

"De levende døde" av Stephen King

Bokmelding av boka "De levende døde" ("Pet sematary" er originaltittelen) av Stephen King.

Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Bokmål
Lastet opp
13.10.2005

Forfatter: Stephen King

Tittel: De levende døde

Originaltittel: Pet sematary

Første gang utgitt i Norge: 1986

 

Forfatteren:

Stephen King er en amerikaner, og han bor med familien sin i Maine. Han ga ut sin første bok i 1974, men han ble ikke verdensberømt før han ga ut ondskapens hotell, eller the shining som filmen heter. De aller fleste bøkene han skriver eg blitt laget til film. Stephen har skrevet over 40 romaner.

 

Siden Stephen King er yndlingsforfatteren min, så har jeg lest en del av bøkene hans, også har jeg sett mange av filmene. Jeg kommer nok til å lese mange flere bøker som er skrevet av han =)

 

Handling:

Da doktoren Louis Creed og hans familie flytter ved siden av en liten dyrekirkegård forandres livene deres til et mareritt. I mange generasjoner har barn begravd sine døde kjøledyr på kirkegården. Katter, hunder, marsvin og fisker er eksempler på dyr som ble omsorgsfullt begravd der.

 

Hvis du går videre inn i skogen fra denne kirkegården kommer du til den hellige gravplassen til micmac-indianerne. Om dagen er stedet OK, men da det blir mørkt skjer det uhyggelige forandringer. En gammel haug med kvister blir plutselig til en haug med knokler… Vinden suser i trærne og et rykte sier at det er de døde som snakker. På natten virker som hele stedet vekkes til live. Det sies at dyr som blir begravd der står opp fra de død, men hva hender vist noen begraver et menneske?? Det viser seg at Micmac-indianernes gamle hellige gravplass styres av onde makter som driver sitt eget spill…

 

Hovedperson:

Hovedpersonen er Louis Creed.

 

Bipersoner:

*Rachel Creed er Louis kone.

*Eileen og Gage er Rachel og Louis barn.

*Jud er naboen til denne familien.

 

Det er også noen andre personer, men de er ikke så viktige…

 

Slutten:

Slutten var egentlig ganske uventet, jeg hadde aldri trodd at det kom til å slutte slik!

 

Budskapet:

For meg virket det som at budskapet var at du ikke skal prøve å forandre ting som skjer, for å få det slik som det var før. Og vist du gjør det så kan det bli MYE verre, så du skal være glad for det du har og sette pris på de minnene du har. Enkelte ting blir best slik!

 

Min mening om boka:

Dette er en kjempespennende, kjekk, koselig, ”skummel” og kul bok. Som gjør at du får gåsehud nedover ryggen i enkelte tilfeller. Det er rett og slett den råeste boka jeg har lest!  Et mesterverk av min yndlingsforfatter Stephen King!

 

Min anbefaling:

Denne boka passer til de som liker kule, spennenes, ”skumle” bøker, både jenter og gutter i alle aldere. Jeg anbefaler den på det STERKESTE!!

 

Terningkast: 6

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil