Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Er det riktig å ta fostervannsprøve?

Er det riktig å ta fostervannsprøve?

Dette er en argumenterende artikkel om det er riktig eller galt å ta abort hvis en vet at fosteret kommer til å utvikle Downs syndrom.

Sjanger
Resonnerende
Språkform
Bokmål
Lastet opp
05.10.2005


Det å få barn er det beste som kan skje med foreldre. For mange foreldre er barn velsignelse og gave fra gud. Alle barn er ikke fullkomne og det må aksepteres. Er det slik at barn som ikke er fullkomne psykisk og fysisk sett ikke skal få leve.? Dette er en viktig spørsmål som blir mer og mer aktuelt for tiden. Nå for tida kan man ta prøver av foster vannet som kan avsløre alvorlige skader på fosteret, resultatet av prøven kan føre til abort!!!. For det meste avslører fostervanns prøver Downs syndrom. Downs syndrom oppstår ved genetisk feil og det er en tilstand med psykisk og fysisk utviklingshemmning. Er det slik at vi vil ha et samfunn med bare perfekte mennesker.?

 

Menneskene har vært utsatt for sykdommer siden tidenes morgen. Etter hvert som det skjedde teknologiske fremskritt har vi stadig funnet nye metoder og medisiner for å kurere sykdommer på. Vi har også fått vite om sykdommer som vi ikke visste om, alle sykdommer er ikke like enkle å kurere. Teknologiene har også gjort oss i stand til å vite om fosteret har noen av de alvorlige sykdommene som ikke kan kureres. I mange steder i dagens verden kan foreldere bestemme om de vil ha fosteret med en alvorlig sykdom eller om å ta abort. En av metodene går ut på å ta fostervanns prøve for å avsløre om fostret har Downs syndrom eller andre alvorlige sykdommer. I de følgene avsnitene vil jeg komme med argumenter om det er riktig å bruke fostervanns prøve for å avsløre Downs syndrom og hva slags følger det kan få.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil