Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Fotballsportena

Fotballsportena

Om fotballsporten.

Sjanger
Resonnerende
Språkform
Bokmål
Lastet opp
12.06.2000
Tema
Fotball


Fotballsporten har i en eller form eksistert i årtusener. Det finnes bevis for at både mayaene i Sør-Amerika og de gamle egypterne spilte en fotball-lignende idrett. Men det var engelskmennene som lagde offisielle regler for idretten og gjorde den populær blant folk på 1800-tallet. Og med tiden har sporten økt både i utøvere og i tilskuere.

 

I dagens samfunn betyr fotballen veldig mye for enkelte. Man kan si at de lever og ånder for idretten, enten de spiller selv eller bare er tilskuere. Jeg er personlig veldig intressert i alt som rører seg innen fotball. Min interesse skyldes at jeg selv spiller fotball, og jeg synes at noe av det morsomste som finnes er å se på en god fotball-kamp. Men jeg er ikke slik en fanatisk tilhenger at jeg er villig til å gjøre hva som helst for mitt lag. Det finnes flere grunner for at fotballen har et slikt tak på folk:

  • Den enkleste grunnen til at fotball er så populært er at det er en enkel idrett der reglene er enkle å forstå, og banen er enkel og grei.
  • Helte-dannelse er et annet moment. Folk for et avbrekk fra hverdagen ved å danne seg helter som de synes det er enkelt å identifisere seg med. Det kan være spillere som kommer fra deres egen hjemby eller spillere som de lenge har hatt sansen for.
  • Oppstyret rundt Ole Gunnar Solskjær den siste tiden har vært helt enorm. Han er "gutten" fra Norge som har fått oppleve drømmen som fotball-spiller: Å spille for et av verdens (ikke beste) storklubber, Manchester United. Man har i lange tider hørt "eventyr-historier" om spillere som har kommet seg ut av fattigdommen med sine fotball-egenskaper. Eksemplene er mange, men spesielt i Brasil har vi hørt om utallige eksempler fra slummen om de som har fått oppfylt drømmen. Dette er jo drømmen for de fleste unge fotball-spillere, og at nordmenn reiser utenlands i hopetall gjør at heltene blir mange. Det at de fleste fotball-spillere kommer fra et "vanlig hjem", gjør sporten bare mer populær.
  • Det de fleste tilhengere ser som det viktigste, ved siden av fotballen, er en tilhørighet til en gruppe av likesinnede. Mange har fotball-kamper som ukas høydepunkt, og sammen med gjengen går de til arenaen eller til sofakroken for å bivåne sine helter.
  • Grunnen til at det er så morsomt å spille fotball er for det første det å vinne og det gode sosiale miljøet som vanligvis er på et fotball-lag. Du kommer inn i et miljø der det eneste som betyr noe er dine fotball-egenskaper. Man drar på fotball-turneringer i både inn og utland, og dette er også en viktig grunn til å spille fotball. Det som jeg synes er morsomst med fotball er fortsatt å score mål. Den følelsen når ballen suser inn i nettet er ubeskrivelig.
  • Legg inn din oppgave!

    Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

    Last opp stil