Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (752) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1333) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8209) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1149) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Vil du bli millionær?

Vil du bli millionær?

En stil om "Vil Du Bli Millionær?" - Handler om mennesket selv. Jeg skrev denne på tentamen.

Karakter: 5 (9. klasse)

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
27.06.2005
Tema
Pengespill


«Gratulerer! Du har akkurat vunnet 1 million kroner!»…

Hm? Hvem er det? Jo, det er Fridtjof, programlederen i ”Vil du bli millionær?” – en liten kar i 40-årene, muligens 50, en lys tynn man, med lyst tynt krøllete hår, blå øyne og kaffegule, skjeve tenner. Jeg sitter i en sort stol, en skikkelig fin en også - med hjul! Foran meg er det en liten flatskjerm som blinker i alle regnbuens farger: ”1 million kroner!”. Huff, det er like før jeg får epilepsianfall… Og de flomlysene! Huff, så varmt det er – de dumme lysene står på fullt, og jeg har en anelse om at de har skrudd av air-condition-anlegget bare for at jeg skal svette litt ekstra mye – det har de greid også! Jeg svetter jo som en foss! Nervøs er jeg også. Men, hvem ville ikke ha vært det? Når du sitter i en skikkelig fin stol med hjul, filmet av et kamera, sett på av flere tusen nordmenn, og et par hundre personer som sitter i publikum. Der sitter også din egen familie, ser spent på deg, og bare venter på at du skal svare feil på et spørsmål.


 

Fridtjof spør om jeg vil fortsette å spille om 2 millioner kroner. Nå er jeg kvalm. Rommet spinner, jeg holder på å besvime. Det danner seg en stor klump i magen… En stor ekkel klump – muligens en grønn klump! Men, hvem vet? Kanskje det var det Munkholm ølet jeg drakk i stad? Hvem vet? Ikke jeg i hvert fall… Det eneste jeg vet, er at den klumpen må ut. Jeg har så innmari lyst til å harke opp den grønne klumpen og spytte den ut på Fridtjof. Uansett… Skal jeg spille videre? Jeg har jo tross alt ett hjelpemiddel igjen: ”Spør publikum”. Ja! Spør publikum! Spør dem i stedet for meg, det hadde vært så mye enklere… Nei, jeg må svare selv. Men hvem er jeg forresten?

 

Hei, jeg er Egil! Bare Egil. Jeg er 34 år gammel fra en blokkleilighet i Nydalen. Jeg er en middels stor, skallet og bred mann med Diesel-jeans og en gusjegrønn pologenser fra da jeg var student. Ølmage har jeg også, og et par bilringer for mange. Jeg jobber som snekker i Nydalen, og trives med det. Med mine to små søte tvillingjenter og verdens fantastiske samboer, Berit, bor vi her i 3. etasje i denne blokkleiligheten i Nydalen. Vi har en leie-TV fra Thorn og kjører en gammel grå Skoda Octavia fra ”Rent a Wreck” med en KM-teller som for lengst har passert 2,5 millioner. Ungene har det kjempefint med å rive ut all innmaten i setene. Jeg har sett på ”Vil du bli millionær?” helt siden det startet på TV2, og jeg har søkt hver eneste uke, i håp om å spille om penger. Ja, penger er et problem vi alle har nå til dags…

 

Uansett, på fritiden, når jeg ellers ikke pleier å bli valgt ut til å spille ”Vil du bli millionær?” pleier jeg å lese litt mer på litteraturhistorie. Jeg pleide alltid å få stryk på ungdomsskolen da vi hadde om Romantikken, Nasjonalromantikken, Nasjonalismen osv., så nå prøver jeg iherdig å ta det igjen. «Hvem var ”Bohemene”?, var de: A) En gruppe radikale kristne studenter? B) Produsentene bak Freia? C) En folkegruppe som levde et liv i fyll mellom ca. 1800- og 1900-tallet? Eller D) Stortinget for 150 år siden?»…

 

Posten har kommet, det er det vanlige… Avis, regninger, postkort til Berit og reklame for butikker jeg aldri har hørt om. Blokkleiligheten rister, jeg går bort til vinduet. En lastebil kjører inn innkjørselen og lemper av en Mercedes Benz… E-klasse! Jeg ser på bilen en stund før jeg setter meg i stolen og skrur på TV-en. Det er en mann i en stilig sort stol med hjul på, som svetter som en foss. Han har akkurat fått spørsmålet om 2 millioner kroner. Oi, han er flink, må jeg si. Han har jo kommet så langt, tross alt. Telefonen ringer… Ja, nå må jeg gå. Det er en ny bil som må prøvekjøres, en ny TV som må hentes og en ny pologenser som må kjøpes. Hva kan jeg si? Noen har vel bare mer flaks enn andre. Å, det glemte jeg å si… Den grønne klumpen? Den er borte nå.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil