Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Hybellivets gleder og sorger

Hybellivets gleder og sorger

Intervju med Espen, en erfaren hybelbeboer.

Sjanger
Annet
Språkform
Nynorsk
Lastet opp
02.06.2005
Tema
Skole

Klokka var blitt 13.45, og me er på hugget der me ruslar ned mot Hopen for å møte Espen. Vi tek han med oss opp på Stiganosi, grupperommet på skulen. Vi riggar til bandopptakar og byrjar intervjuet.

 

Det var i grunnen heilt topp å flytte på hybel, for då slapp eg maset i frå dei heima. Eg flytta på hybel då eg var 15 år, akkurat like gammal som de er no. Og det tok vel rimeleg av med ein gong eg flytta. Og tja, jau, det var då nesten slik eg trudde det skulle bli. Eg hadde kanskje ikkje tenkt at det kom til å bli like mykje festing og skulking som det vart då..

<bilde>

 

Eg har alltid delt hybel med nokon, men eg har budd på hybel fleire gonger, eg, skal eg sei deg. Skal eg fortelja om dei gongene?

 

På dette spørsmålet svara vi ja, og Espen fortset:

Eg budde først på hybel i Sogndal, det var vel faktisk i ’96, og så har eg budd på hybel i Årdal. I Eid har eg òg budd på hybel, eller det var vel hus meirso, som Energiverket spanderte på oss då eg var lærling. Og det var vel det villaste av noko eg har vore med på. For då fekk me peng til mat, full løn, også betalte dei huset for oss..

 

Fellesskapet fungerte rimeleg bra oppi Eid. Uti Sogndal fungerte det ikkje like bra då, for då budde eg saman med ein idiot ifrå Vik. Og i Årdal fungerte det sånn bob, bob eigentleg. Og så har eg budd på hybel med Kenneth Hoff, og da einaste eg har å seie til det er JALLA..

 

Det er no greitt nok å bu saman med nokon berre sambuaren er grei. Og dei greiaste sambuarane eg har hatt var vel dei eg hadde oppi Eid. Elles så var det ein del andre som eg ikkje skal nemne namnet på som var heilt gorr i hovudet sitt for og sei det sånn.

 

Tunge stundar har eg vel òg hatt, eg hadde no det når eg satt blakk i Sogndal… For det vart ein heil del festing, og då gjekk det jo litt peng.. Økonomien var på topp når stipendet kom, og ca ei veka etterpå så var den heilt på nede.

 

Det var då greitt nok å gå på vidaregåande skule, men eg var ikkje akkurat læraren sin favoritt kan du vel trygt sei.. Likevel har eg no stått i alle fag, men eg har no skulka min del, og oppførte meg kanskje ikkje akkurat like fint alltid. Eg kunne no ha tenkt meg å gjenteke å gå på vidaregåande akkurat no, for no hadde det jo vore greitt. No hadde eg jo sloppe å gjera så mykje der då. Eg lærde no ein del på skulen, det var jo derfor eg gjekk der. Men eg lærde jo ein del utanom skulen òg då, så det er jo greitt.

 

Har du nokre siste ord? Gode råd til oss snart-hybelistar?

Ver litt forsiktig med bruk av pengar, for det er ikkje akkurat noko kjekt å gå blakk når du bur på hybel.. Det veit eg alt om.. Sett vin og sånt, i staden for å byrja å kjøpe altfor mykje på polet. For det kostar mykje pengar og då går stipendet rett til helvete.

 

Ha det så artig som dykk kan på hybel og lev livet.

 

Resten av intervjuet gikk til GPP (generelt pisspreik), så eg tenkjer me rundar av der.

 

Takk for praten, Espen!

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil