Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Første kjærlighet

Første kjærlighet

Om en gutt som blir mobbet, men som samtidig møter ei jente.

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
01.06.2005


”Det var bra økt i dag, Ole, kan du ikke i det minste prøve noe? du gjør aldri noe riktig på banen”

Treneren var sur på meg i dag også. Han er alltid sur på meg. Alle andre syntes også at jeg var dårlig, kunne ikke noe. men det var en annen gutt, Per het han, den såkalte ”helten” på laget. Han kunne liksom alt innom fotball. Men han var også den største drittsekken på laget, mest arrogante ungen som noen gang fantes, og han baksnakket alle. Bare jeg så hvordan han virkelig var, slu og falsk og prøvde bestemme over andre. Og resten av laget var enig i alt han sa.

 

En dag var jeg på vei hjem med sykkelen, bestemte jeg meg for å sykle den lange veien, langs den lange bakken og i skogen. Plutselig så jeg Per, han gråt. Jeg prøvde å ikke se på ham, men kunne ikke overse han. Så jeg stoppet opp, gikk til han å spurte:
”Hva er det som er feil?”

”Pappa har akkurat komme fra puben, og er full. Så han kastet meg ut på gata å sa at jeg kunne overnatte her”


Jeg prøvde å tenke på noe som kunne roe han ned, så kom jeg på noe.

”Kanskje du kan overnatte hos oss?”

”Kan jeg det? Tror du foreldrene dine lar meg overnatte hos deg?”

”Kanskje, må først ringe og spørre”

Jeg skyndte meg å ta opp telefonen ut av lomma og tastet nummeret

”Riing”

”Ja hallo?”

”Hei mamma”

”Hei skatten min.”

”Du, kan Per komme å overnatte hos oss i natt?”

”Tja. Vet ikke helt, det er skoledag i morgen trossalt.”

”Ja men, ellers må han sove på gata”

”Ok”

 

Da vi kom hjem til oss, var det allerede natt, og sola var borte og det begynte å bli kaldt. Vinden blåste og begge frøys. Da vi kom inn, måtte vi legge oss med engang. Da vi sto opp, hadde foreldrene mine ordnet alt, og vi var klar til å dra på skolen.

 

Det var en fin solskinnsdag, fuglene sang og det var en ny dag. Jeg tenkte ettersom Per hadde fått overnatte hos oss, så kom han til å slutte å mobbe meg. Men nei, når vi kom på skolen, gikk han til gjengen hans og fortalte at moren min kalte meg skatt og ga meg et lite puss på kinnet. Så dem pekte på meg og lo av meg og smilte falskt til meg.

 

Da jeg kom inn på klasserommet så jeg at de planlagde noe. Etter timen prøvde jeg å gjemme meg på toalettet, men de fant meg. Da løftet de meg opp, og slapp meg i toalettet, jeg ble gjennomvåt. Da jeg kom inn på klasserommet, lo alle av meg, unntatt ei jente, hun var ny i klassen

”Henne har jeg aldri sett før”

tenkte jeg, og kom hun gående mot meg

”Hei, ka du heter?”

”o-o-Ole heter j-jeg”

Hun va så pen at jeg klarte ikke å puste, ikke snakke ordentlig. Ble ustø i beina, kunne ikke stå skikkelig.

”Ok, jeg heter Liv. Har du lyst til å være med meg hjem? Vi kan se på film”

Jeg kjente at hjertet mitt pumpet fortere og fortere.

”Vil du virkelig se film med meg? Ok, når klokken møtes vi da?”

”Vi sier seks.”

 

Dette var lykke dagenmin, aldri hadde en jente bedt meg komme og se på film hos henne! Jeg var så glad at jeg glemte om Per og gjengen hans. Da jeg kom hjem skyndte jeg å dusje, og fant fram den parfymen som luktet best, ”Le male” het den. Mamma kjørte meg dit, klarte nesten ikke å vente med å se henne, hun var den eneste som klarte å glemme meg om problemene i skolen og mobbinga.

 

Da jeg kom dit sto hun i ytterdøra. Å hun var så pen, i hvit kjole, hvite høyhælet sko, blondt hår og hun luktet så godt! Aldri hadde jeg sett en så pen jente som henne, hun var som en engel, da jeg kom bort til henne smilte hun bare og tok meg i handa og leidet meg inn i huset. Hun var alene hjemme, fordi foreldrene var på ferie i utlandet. Da jeg kom inn fikk jeg et sjokk, huset var så stort!

 

Vi skyndte oss opp trappa og inn på rommet hennes, det var masser av bamser og telys. Hun hadde leid en film, ”Et ubesvart anrop” het den. Vi la oss i senga for å se den. Skrekkfilm var det. Etter filmen ble det veldig stille, ingen av oss pratet, vi bare smilte og så på hverandre. Plutselig kysset hun meg! Jeg ble så glad at jeg kunne rope ut! Jeg var i en annen verden! Da så vi på hverandre og smilte bare. Men da hørte jeg mamma tute. Plutselig hørte jeg at ytterdøra åpnet.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil