Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Marina og Karmen

Marina og Karmen

Historie om Marina og hunden hennes Karmen. De lever bra helt til... Les og finn ut selv!

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
23.05.2005
Tema
Dyr


Marina hadde 1 minutt på å kle på seg. Hun løp ned trappa, fikk matpakke av bestemor i boden og kom akkurat tidsnok til bussen. Hun gikk inn, alle syns hun var så kul, fordi hun hadde slått Markus i leppa. Han var bare en råtten bille hadde hun sagt, for det var han også.

 

Da Marina kom hjem fra skolen, gikk hun ut for å mate lille Karmen. Hun hoppet opp på Marina tusen ganger før hun fikk hundematen sin. Marina hadde adoptert hun, for hun var så hjelpeløs en gang hun fant Karmen i regnet.

 

Marina hørte skrapelyder i veggene rundt hundegården. Det var sikket bare noen andre hunder som ville inn. Det gikk en halvtime, Marina ville ha middag så hun gikk til bestemor. Det var alltid bestemor som laget maten i boden, mora hadde aldri tid. Faren døde når hun var 8 så det var ingen vits å spørre han. Hun gikk å skulle lukke opp døra, men den var stengt. Det var sikkert noen som hadde låst den, så da ropte hun på bestemor. Så mora… Ingen hørte… Da måtte hun finne en vei selv, etter en times stund fant hun en TV som var i orden. Den skrudde hun på. Plutselig ble det litt dårlige signaler, ”sssshhhshhhhshhhhsss” var alt hun hørte. Så så hun en mann og to kvinner det var litt uklart, men så ble det så klart at Marina så hvem kvinnene var. Mannen så hun ikke, men han virket litt ond. Så fikk han en mikrofon, ”Hei Marina, her er bestemora og mora di.”


 

Så lo han før han fortsatte. ”Du lille Marita skal finne din bestemors gullsmykke og Karmen skal få 5 hundevalper innen 48 timer. Det er begravd i hundegården du er i og hannhunder er det mer en nok av. Hvis du mislykkes blir mora og betemora di drept på Moskva brua. De blir også torturert med biller. Så raske på, tikk takk klokka går, ingen vet hvor den står! HAHAHA!” så ble TV-kanalene på igjen.

 

Hvis hun noen gang skulle få kontakt igjen måtte hun sette TV inne i det store hundehuset til Karmen. For nå begynte det å regne. Karmen merket at Marina var både trøtt og redd.

”Kom Karmen, vi legger oss litt i hundehuset ditt.”

 

Når Marina våknet fant hun 4 små valper ved siden av seg! De var så søte at hun ikke tenkte på mannen som hadde sakt han skulle ha 5 valper. Så ble Tv slått på, før den kom på fortet de seg å gjemme valpene bak TV! ”Hallo, bestemor har lyst å snakke med deg om smykke.” Sa han. Marina kjente en tåre på skinnet. Så fikk hun høre besta!

 

”Hei mitt kjære barnebarn. Jeg har holdt denne hemmeligheten i årevis for hele familien. Den er verdt 80 000 millioner. Jeg vet ikke hvordan kjeltringene har fått tak i hemmeligheten jeg har holdt i årevis, men jeg håper du finner den. Og får guds skyld ikke gjør noe dumt!”

 

Så ble kanalene på igjen. Hun så at politiet hadde tatt noen dyremishandlere. Det ble stille, regnet hadde begynt å sti regne, men det var litt stille uansett.

 

Så kom det en hund fra den andre siden av hundegården. Den hadde gravd seg under! Marina ble så glad, men lurte også på hva den ville. Karmen våknet og ble fryktelig glad. Den fremmede hunden så ut til å være faren til de fire valpene. Han slikket dem. Marina lurte på hva den het, det sto nok på håls båndet. Det sto ” Pablo. Spytteveien 18. 0001 klatrestien.”

 

Marina tenkte på å komme seg ut der hunden hadde gravd så hun gikk mot hullet. ”Nei, Karmen og Pablo kan ikke bli her alene!”. De lå sammen krøpet med sine 4 valper i høyet. Hva hun skulle gjøre måtte ikke vekke oppmerksomhet. Men hvis TV kom på når ho var for å hente hjelp, hadde hundene ingen sjanse til å overleve. Mannen kunne jo komme og ta valpene!

 

Marina tenkte seg grundig om. Etter en halvtime gikk hun for da hadde hun lagd verdens beste forkledning. Igjen satt en dokke som sov, så da var ikke det noe problem lenger. Hun gikk inn under det smale hullet og ut. Det var herlig å se ut igjen. Så så hun klokka.. Det var gått 5 timer allerede.

 

Hun gikk til Trude, hennes beste venn.

”Hei, Trude. Mamma og bestemor har blitt tatt til fange og hvis jeg ikke finner…”

Trine avbrøt henne.

”Deg azza. Ikke stå uti regnet”.

De gikk inn. Hun fortalte alt og så ringte de til politiet. Telefonen var død.

”NEI! Jeg må ringe! Hva skal vi gjøre Trude?”

Plutselig hørtes et skudd og Trude falt pladask i sofaen bak henne.

”TRUDE!! ” Skrek Marina.

 

Hun måtte forte seg vekk fra dette huset. Hun fikk revnet opp både genser og bukse i huset. Da bestemte hun seg for å gå til politiet. Det var godt 7 timer da hun kom frem. Det var stengt. Hun hadde brukt 2 hele timer på dette til ingen nytte.

 

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil