Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Det vanskelige valget

Det vanskelige valget

Historie om en som blir tilbudt stoff.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
18.05.2005


Han våknet brått av den irriterende vekkerklokken. Klokka var kvart på syv, og det siste han ville gjøre i dag var å gå på skolen. Han var ekstremt sliten, og hadde irriterende vondt i magen. Noen banket på døra, det var moren hans som sa det var frokost. Han hadde ikke ikke akurat så mye matlyst,så han la hodet ned på puten igjen og tenkte tilbake på episoden i går og hva som egentlig hadde skjedd.

 

Det første han husket var at han hadde fått invitasjon til en fest,og han som mange andre gledet seg. Martin, han som skulle ha festen, skulle leie ut et disco lokale, hvor man kunne gjøre nesten hva man ville. Han skrøt også på seg at storebroren skulle ta med seg et par kasser med øl til festen for han.

 

Han selv syntes ikke så veldig om Martin, han pleide å være nokså frekk og ikke så veldig snill heller, men det la ikke noen stor vekt på at han ikke skulle gå. Det at det skulle være øl der brydde han seg heller ikke noe om,det var jo ikke meningen at han skulle drikke seg full heller. Selve festen slutta klokka ett,og han hadde aldri fått lov til å være på en fest så lenge, men det fikset han glatt. Han sa til moren sin at han bare skulle overnatte hos en venn.


 

Og hun gikk selvølgelig fem på. Fordi hun tenkte jo ikke på at den lille søte ungen hennes kunne lyve for moren sin, men han visste når han løy slik kunne han minst få en uke i husarrest eller mer, men han tok konsekvensene.

 

To dager gikk som et lyn utbrudd, dagen hadde kommet festen var i dag. Om noen få timer skulle festen starte, og han drev å gjorde seg klar, men som oftest som andre gutter og jenter var det vanskeligheter med å finne hva man skulle ha på seg. Det var heller ikke meningen at han skulle dresse seg for mye opp, fordi han ville jo se ”kul ut”.

 

Han tok følge med en annen kamerat bort til festen, og begge to hadde mange forhåpninger til kvelden. Da de kom dit hadde festen allerede startet. Han gikk bort til noen andre han kjente og begynte å prate litt, timene går fort når man har det morsomt. Etter disse timene hadde stemningen steget betraktelig å alle de som hadde blitt invitert hadde kommet. Det var også noen andre som hadde kommet,som ikke hadde vært invitert, ingen fra skolen hans, men noen fra sentrum av byen. Han tenkte ikke så mye over det,fordi det tok jo ingen skade av at de var her heller, hva skulle det være tenkte han.

 

Timene fortsatte å gå å det var ingen tegn på at det skulle skje noe merkelig, men så kom en av de som ikke hadde vært invitert bort til han å spurte: vil du ha litt?

Og han som ikke skjønte helt hva det var spurte hva litt var?

Litt!? svarte personen forvirret.

Ja, hva er det?

Det er de skikkelige sakene svarte personen, og trakk seg litt tilbake.

 

Og da i det øyeblikket forsto han hva litt var. Så da måtte han altså svare ja eller nei om han ville ha stoff eller ikke. Det eneste han klarte å få fram av den meget forvirrede munnen hans var: kan jeg vente litt?

Ok, vi møtes utenfor klokka halv ett! Greit, sa personen.

Greit, svarte han også.

Og da forsvant personen inn i folkemassen igjen med stille og tunge skritt.

 

Han satt seg ned i en stol å tenkte om det var så veldig lurt svar han hadde gitt. Tenk og svare det, tenkte han, det er ren idioti.Han skulle jo selvfølgelig svart nei eller skulle han det, skulle han svart ja. Det var problemet nå, hva i all verden skulle han svare. Tankene hans strømmet ut og inn akkurat som det skulle vært et vepsebol inni den forvirrede hjernen hans. Det var jo egentlig bare svare ja eller nei, det kunne da ikke være så vanskelig, men tiden stoppet ikke minuttene, minuttene gikk som et par kuler som nettopp hadde blitt skutt ut av et kraftig maskin gevær. Det minnet også veldig om ”Vil du bli milionær” på tv 2, alt presset var liksom på deg og du kunne faktisk tape milioner. Da var det jo slik at han ikke var i en sånn sitvasjon, sitvasjonen hans var langt mer alvorlig tengte han selv.

 

Han så på klokka, ett minutt og tretti sekunder igjen til han skulle møte personen ute, han hadde bestemt seg for et svar og han gikk ut av den knirkende døren til disco lokalet,og en kald og kølig bris møtte han. Og da så han personen stå i skyggen av et bjørketre i måne skinnet,nesten usynelig. Hendene hans var som såpe glatte steiner, og det var akurat som han gikk på dem barbeint. Han kom bort til personen, personen så kaldt på han og sa: har du bestemt deg?

Ja, sa han jeg har bestemt meg.

Hva blir det til da sa personen strengt og knyttet neven.

Han sa at han ville ikke ha noe med stoff å gjøre i det hele tatt.

 

Akkurat i det sekundet følte han en inderlig lettelse gjennom hele kroppen. Og nøyaktig et sekund etter husker han at han fikk en nokså hard knytteneve midt i solar plexus. Og det var det siste han husket den dagen.

 

Akkurat nå ligger han i senga si med et nokså sterkt motto, si ifra hvis du mener noe, og ekstremt vondt i magen.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil