Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Skulen, ein nedprioritert lagringsplass for framtidige arbeidslause?

Skulen, ein nedprioritert lagringsplass for framtidige arbeidslause?

Om skole og økonomi.

Sjanger
Resonnerende
Språkform
Bokmål
Lastet opp
27.05.2000


Skulane her i landet forfall berre meir og meir, utan at regeringa med kyrkje og utdanningsdepartementet i spissen gjer noe som helst. Ein ting er eg einig med den tidlegare utdanningsministeren, Gudmund Hernes, i, og eg siterer: "Det har vore lykka i mitt liv at eg har fått større oppgåver enn eg har hatt evnar til", for skulane her i landet er tydeleg forsømte. Ofte spør eg meg sjølv, korfor fell ikkje skulen inn under arbeidsmiljølova. Det må jo vere fordi staten rett og slett ikkje ønskjer å setje av meir pengar til skulane, for hadde skulane falle inn under arbeismiljølova, så hadde halvparten av dei blitt stengde på flekken. Det er ikkje spesielt moro å sitte på skulen i siste time med skallebank. Ei hovudpine som utvilsamt skyldast all innhaleringa av co2 gass som kjem i frå stønna til klassekameraten som sit på pulten bak deg. Anna "friskluft" finst nemleg ikkje. Ventilasjonssystemet på skulen, som forøvrig skulle ha vore pensjonert før krigen, bles berre støv. Om det bles i det heile tatt. Pultane og stolane er heller ikkje så mykje å skryte av. Og eg snakkar av erfaring, stolane er så harde at sjølv Supermann ville fått vondt både her og der av å sitte på dei. Og borda og stolane passar aldri saman, så sittestillinga på skulen er håplaus. Sjølv har eg hatt ein del problem med ryggen, og etter ein dag med ryggproblem på harde vonde stolar med håplaus sittestilling har det vore på grensa at eg har hatt lyst til å anmelde skulen for legmesfornærmelse. (voldsbruk)

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil