Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Gothic rock

Gothic rock

Artikkel hvor du kan lese om gotisk rock. Fakta og sammenligning. Skrevet i 9. klasse.

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
12.05.2005
Tema
Rock


Forhold

Det finnes mange typer rock, alt fra hard rock til Gothic rock. Jeg valgte å skrive om Gothic rock for det er det jeg liker best og jeg tror ikke det er så mange andre som har valgt denne type musikk(håper jeg). Jeg liker den veldig godt for den er litt mystisk og det liker jeg. Jeg synes at Gothic rock er litt annerledes fra det vanlige og jeg synes det er gjort så mye ut av musikken. Jeg får alltid lyst til å synge når jeg hører det.  Og siden jeg liker å skrive om noe som jeg synes er morsomt og inntresant og som jeg liker, har jeg derfor valgt å skrive om denne stilen musikk.

 

Bakgrunn:

Gothic rock startet bare som et friskt skudd av punkens bevegelse. Det var først i 79 at det ble noe egent. Det gotiske merket av ”Gothic rock ("dark-punk"), ble sett lyset i heydays av den nye bølgen, omdefinerte Gothic rock som en dypere og sterkere modus enn den opprinnelig tjent ved Svart Sabbath og Alice Cooper. Gotisk rock var, først og forrest, en holdning, og forblitt slik i løpet av 1990. I 1990 raffinerte den holdningen av en produksjon av musikere som utnytter forbedret studioteknologi og elektroniske instrumenter. Noen overraskede flyttet lederskapet fra Britannia til forente Stater. Gotisk Britannias begrenset til sene leverandører av apokalyptiske folk slik som Steg Mcdowalls Bedrøvelse.


 

Goth bevegelse utviklet seg samtidig som industrimusikk og genre overlappinger med den meste merkede forskjellen værende den mere mekaniserte lyden av industridansvers en mere humanisert goth bevegelse.

 

Å forbinding Goth subculture med den første produksjonen av gotiske sammenbindinger kan bli litt kontroversielt. Dette er fordi "gotisk" startet ut da et merke og disse gruppene som merket da slik var del av den større punk /post punk/ ny bølgescene. Resultatet er at ikke all den punks og ny vakler likt som disse gruppene var en del av Goth scene. Det garanterer nesten det som forbinder hvilken som helst av de tidlige sammenbindingene med Goth kastet ut sinte protester fra fans som ikke er goths og ikke vil ha deres yndlingssammenbinding med dem. Av og til gjør til og med bandene dem selv dette (Søstrene av Nåde for eksempel). Dette skjer selv med noen av bandene som kom omkring etter Goth startet å vende inn i et distinkt subculture og bandene i spørsmål var meget meget innvolveredd i det (for eksempel Utenlandsk Kjønn Fiend, tross aktivt en del av scenen blir nektet gotisk klippestatus for ikke være pretensiøs nok). Imidlertid er uansett denne varmede opp utgivelsen, disse tidlige gruppene er hvor gotisk rock hadde dens opphav tross denne kontroversen.

 

Hver av de tidlige bandene hatt mye i felles med punk bevegelse, skjønt noe likhet med punk skyldte til faktum som som var scenen fra som de kom frem, og forsøkte (om bevisst eller bevisstløst)å forlate bak. Hva er mest signifikant om kjernen tidlig 'er 80s post punk bandene, typisk til deres punk røtter, de hadde en generell avsmak for merker, formodentlig se slike ting som anatema til skapende uttrykk Æ1Å (http://www.gothics.org/subculture/articles/undead.php). I nylige år svinger tendensen nesten helt den andre veien, med mange band kjappende til å merke seg selv som Goth.

 

Generelt:

Gothic rock er litt skummel type rock synes jeg. Goth er en introspektiv tegning fra diverse elementer og bruker Bla. Frykt, kunst, romantikk, religion, død, vitenskap osv. Teksten er gjerne personlige og dype. Kan handle om døden eller livet eller kjærlighet på en annerledes måte, kanskje også engler gjenferd osv. Melodien kan være rolig med masse rock i bakgrunn. Det er ofte lange mellomspill med gitar soloer eller andre soloer. De bruker masse bass og trommer, men kan også være med andre instrumenter som for eksempel piano, men andre ganger kan det være med mange andre forskjellige instrumenter også. Når Det er en dame som synger så går den ofte høyt, for eksempel Nightwish, dem forbinder jeg med opera blanda med rock.

 

Akkordene er forskjellige men det er en Del – m (mol) med. For eksempel – Am – D#m -Fm osv. Det er ofte vanskelige akkorder og sangene er vanskelige å spille. Rytmen og melodien kan forandre seg en del.. men det er forskjellig fra sang til sang.

 

Siden jeg skulle gi eksempler på to forskjellige artister/band som spiller Gothic rock så valgte jeg Evanesensce og Within temptation fordi jeg synes at de er to veldig bra band.

 

 

Within temptation /Evanescence

Within temptation har det samme mystiske trekket over seg som er Evanescence.

 

Evanesensce er litt mer direkte på tekstene enn det Within temptation er. Evanescence synger ofte om kjærlighet, død, smerte, tomhet osv. De  synger Sanger som ”bring me to Life” ”Going under” og ”Even In death”. Evanesensce bruker mest instrumenter som bass, trommer, piano og gitar (elgitar). Det har Også Within temptation gjerne, men de kan også bruke andre slags instrumenter som for eksempel Strykeinstrumenter. De har i noen sanger brukt symfoni orkester. Within temptation synger ofte om Religion, romantikk, osv. Det som også er litt forskjellig er måten de synger på, men du kan høre at de begge er innen den samme musikkstilen.

 

Evanescence’s plate ”Fallen” ble spilt inn i et platestudio kalt ”Wind-Up”.  Within temptation spilte inn ”mother earth” i Dsfa Records i Holland.

 

Verkliste

Evanescence - utgitte plater

- Fallen (2003)

- Anywhere but home(live dvd)

- Origin

 

Kjente sanger:

- Bring me to life

- Going under

- Everybody’s fool

- Missing  

 

 

<bilde>
 

Within temptation - utgitte plater

- silent force (2004)

- enter (1997)

- mother earth (2001)

 

Kjente sanger

- pale

- angles

- mother earth

 

 

Kilder:

Jeg har hentet all min informasjon fra internet.

- Jeg gikk inn på http://e-chords.com for å finne akkorder.

- Jeg søkte på ” www.google.com ” etter bakgrunn og albumene deres og også etter bilder.

Gikk inn på hjemmesidene:

- http://www.evanescence.com

- http://www.within-temptation.com

- Hørte på musikken på ”Lime Wire”

- Brukte det jeg viste selv.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil