Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Kildesortering

Kildesortering

Stil om kildesortering. Hvorfor kildesorterer vi?

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
03.05.2005
Tema
Miljø

Hvorfor kildesorterer vi? Hva er vitsen med å legge matavfall i den brune boss dunken, papir i den grønne, osv? Er ikke dette bare pessimistisk sprøyt, oppfunnet av en overlest miljøvernaktivist? Eller er dette kanskje nødvendig i dagens samfunn? Hver innbygger i Norge kaster over 350 kilo søppel i året. Tenk deg hvor mye alle innbyggerne i Norge da kaster til sammen. Stressa personer nå til dags klager over hvor dårlig tid de har. Hvorfor gidder folk å bruke tiden sin på å kildesortere da? Hva gjør det vel at det ligger en halv kylling fra forrige uke i papir dunken. Den vil bare friske opp fargen og lukten i de halvgamle avisene uansett.

 

Mindre avfall og bedre kildesortering gir bedre miljø. Ved å kildesortere avfallet sparer vi naturen og miljøet fordi ressursene i avfallet da kan brukes om igjen, sier Renovasjonsetaten i Oslo kommune.

De vil at vi skal:

- Unngå engangsprodukter.

- Kjøpe kvalitet og reparere gjenstander som går i stykker.

- Unngå overemballerte produkter.

- Kjøpe mineralvann, øl og saft på panteflasker.

- Levere spesialavfall på miljøstasjoner.

- Levere papir, drikkekartong og glass til gjenvinning.

- Kompostere husholdningsavfall.

- Levere ting du ikke har bruk for til loppemarked / brukt salg.

 

Det er nesten så mye at jeg ikke klarer å ramse opp alt. Og alt dette uakseptable tullet de prøver å presse inn i hodene på oss. De sier f.eks. at du må levere ting du ikke har bruk for til loppemarkeder og brukt salg. Jeg ønsker jo ikke noe særlig å levere den gode gamle tollekniven jeg arvet etter bestefaren min til et loppemarked, som igjen selger kniven videre til en eller annen ustabil kar som ikke har bruk for den!

 

Dagens ungdommer er noen av de personene som ikke bryr seg noe særlig om kildesortering. Hvorfor kildesortere, når vi har hager, skoger, inngangspartier og andre private eller kommunale eiendommer vi kan kaste en gammel ”snikkers” eller en halv drukken cola på. De som har peiling på natur og økologi sier at det er greit hvis du kaster et eple in i skauen, men hvis du kaster papir eller plastikk inn, så er dette helt uakseptabelt! Spør du meg så mener jeg at det er tanken så teller! En halvgammel utbrent politiker som sitter og mekker på sykkelen i garasjen, nøler vel ikke med å kaste en oljeskvett som han ikke har bruk for i do, han heller. Sånn som jeg ser det, så er det bare en gammel pensjonist med hobbyproblemer som bryr seg om akkurat dette.

 

Dette er bare noen eksempler på hvor mye folk bryr seg om kildesortering. Jeg mener at den dyrebare tiden til personer både lokalt og utenlands burde blitt brukt til ting som betyr noe her i verden. Som, kjemping mot: krig, fattigdom, sult osv. Fattige barn i Afrika tenker vel ikke så mye på kildesortering. De har vel strengt tatt ikke noe å kildesortere i det hele tatt.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil