Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Led Zeppelin

Led Zeppelin

Historien til rockebandet Led Zeppelin.

Sjanger
Temaoppgave
Språkform
Bokmål
Lastet opp
28.04.2005
Tema
Rock

På 70-tallet var Led Zeppelin et av de mest suksess rike bandene. Det var blandingen mellom rock og akustisk gitar som gjorde bande så kjent og populært som det var. De var et perfekt studio band, og samtidig et fremragende live band. Noe som gjorde "Atlantic Records" veldig interesert, og skrev den største sjekken noen gang (på den tiden). Led Zeppelin gjorde suksess med turnevirksomhet.

 

Det hele startet da bandet "The Yardbirds" ble oppløst i 1968, gitaristen Jimmy Page og manageren Peter Grant satt igjen med ikke annet stort enn navnet. De lette lenge etter nye band medlemmer og til slutt kunne de presentere:

 

Manager: Peter Grant

Gitarist: Jimmy Page

Bassist: John Paul Jones

Sanger: Robert Plant

Trommer: John Bonham

 

De fikk etter hvert navnet "Led Zeppelin", og de utgav etter hvert sin første plate, i USA. Den ble mottatt bra og toppet USA-listene.

 

Det andre albumet de utgav var rock albumet "whole lotta love", og ble en knall suksess. Dette albumet toppet ikke bare USA-listene, men også England-listene.

 

I 1969 tok Led Zeppelin en pause fra turnevirksomheten. Etter som platene solgte så bra, var det ikke nødvendig å reise rundt med det første. Det tredje albumet som Led Zeppelin utgav i 1971, vart fansen skuffet over. Publikum mente at de la for mye vekt på den akustiske delen. Dette albumet solgte dårligere enn de første. Men derimot det fjerde albumet ble det mest solgte albummet, og med den akustiske sangen "Stairway to heaven" gikk platen til tops. Led Zeppelin fortsatte med albumene "House of the Holy" og "Physical Grafitti". Det tok en stund før Physical Grafitti kom, men det var verdt ventetiden. Det var et dobbeltalbum som tok for seg innspillingen fra det siste året, pluss et halvt dusin låter som var blitt til overs fra tidligere innspillinger. De fleste fansene mente at denne LP’n var en imponerende demonstrasjon av hvor mye Led Zeppelin hadde utviklet seg de seks årene de hadde spilt sammen.

 

Lykken gikk helt til en dag da Robert Plant og hans kone ble utsatt for en alvorlig bilulykke. Og på en konsert i Oakland ble Bonham, Grant og to andre fra Led Zeppelins følge arrestert etter å ha banket opp to menn. De slapp ut mot kausjon, og dro fra fengselet videre til New Orleans. Robert Plants fem år gamle sønn var blitt syk, og døde på vei til sykehuset. Bandet hadde pause i noen år før de kom ut med albumet "In trough the out door" som solgte dårlig i England. Men i USA solgte den over 4 millioner kopier, og holdte seg

på hitlistene i over 7 uker. John Bonham ble senere funnet død i sengen etter grundig fyll, og bandet bestemte seg for å avslutte. Som et siste skrik utgav Led Zeppelin albummet "Coda" som viste at Led Zeppelins rockhistorie var over.

 

Albumsoversikt:

LED ZEPPELIN (1969)

LED ZEPPELIN II (1969)

LED ZEPPELIN III (1970)

FOUR SYMBOLS (1971)

HOUSES OF THE HOLY (1973)

PHYSICAL GRAFFITI (1975)

PRESENCE (1976)

THE SOUNDTRACK FROM THE FILM THE SONG REMAINS THE SAME (1976)

IN THROUGH THE OUT DOOR (1979)

CODA (1982)

 

Led Zeppelin har blitt en slags kjennetegn på rock, blanding av akustisk og hard rock som har påvirket mange band i seinere tid. Særlig påvirkning for bandene på 80-tallet som vokste opp med Led Zeppelin.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil