Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Mine ord om rasisme

Mine ord om rasisme

Ulike tanker om rasisme.

Skrevet i 9. klasse.

Sjanger
Essay
Språkform
Bokmål
Lastet opp
27.04.2005
Tema
Rasisme


Åh, så deilig. Solen steker og alt er topp. Et stort og fullt glass med iskald Cola står på bordet foran meg. Isbitene ligger oppi, de glitrer delikat mot meg. Musikken spiller rolig og lavt i bakgrunnen. En fugl kvitrer fra treet rett utenfor verandaen på det lille gule huset mitt, der jeg altså sitter.

 

Så bryter et hyl stillheten. Så ble det helt stille igjen. Litt etter kommer to gutter løpende på veien foran huset mitt. Like etter kommer det to andre gutter. Jeg setter meg litt opp i stolen for å se etter dem. Jeg ser øyeblikkelig at de er cirka 12 år, men jeg ser en ting til som får meg til å skvette. De to første guttene som blir løpt etter er tydelige innvandere. De to andre er norske gutter. Jeg blir sittende å stirre etter dem en stund. Er dette rasisme, og hvorfor blir det egentlig rasisme?

 

”Rasisme, jeg blir sittende og tygge litt på det ordet. Er dette begynnelse på rasisme”. ”Eller var det bare en lek de guttene drev med?”. Det har stått mye om rasisme i avisene i det siste. Innvandrere blir banket opp og drept. Er dette bare på grunn av hudfargen? Eller ligger det mer bak i de enkelte tilfellene? Og blir drap på innvandrere lagt mer merke til? Det blir jo veldige reaksjoner av et drap på en innvandrer, med det mener jeg ikke at det ikke blir lagt merke til hvis nordmenn blir drept. Det blir liksom noe ekstra med innvandrere. Det ble tog og aksjoner mot drapet på Benjamin Hermansen, og det er jo kjempe bra! Lå det kanskje noe mer bak drapet på Hermansen? Som ikke har kommet fram?


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil