Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > 22 mann, en lærkule og et areal på over 6000 m2 - Hva så?

22 mann, en lærkule og et areal på over 6000 m2 - Hva så?

Artikkel om fotball og dens popularitet.

Karakter: 6 (8. klasse)

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
26.04.2005
Tema
Fotball

Den siste tiden her man sett en stor øke i interessen for fotballen. Både klubblagene og landslaget kan vise til både økt tilskuertall og omsetning. Men hva er egentlig hemmeligheten?

-Nye stadionanlegg, uten tvil, sier landslagstrener Åge Hareide.

 

Aldri før har noen klubb i Tippeligaen eller 1. Divisjon solgt så mange sesongkort. Hos enkelte klubber er det allerede meldt om at sesongkortene er utsolgte, og det til tross for en øke i antall sesongkort på 10% fra 2004 sesongen.

-I fjor avsluttet vi sesongen på en beskjeden 9. plass, allikevel var vi den klubben med tredje mest publikum. Personlig tror jeg dette er fordi vi nettopp har bygget ny stadion og at det da blir morsommere for vanlige familier å møte opp på kamper. Vi har nå tak over tribunen, noe som gjør at det er mye mer ”allright” for eldre og små barn å se på kampene. Man må allikevel ikke glemme at det nå er mye billigere med disse billettene enn det var tidligere. Noe som gjør det mer økonomisk greit, sier direktør i Viking FK, Ole Rugland i kommentar til oss.

Viking FK har per i dag solgt litt i overkant av 8000 sesongkort, stadionet har en kapasitet på rundt 15 300. I fjor ble det solgt rundt 5000 plasser til personer som betalte for hele sesongen.

 

-Øverst på tabellen og tilskuertoppen

Rosenborg vant tippeligaen med minst mulig margin i 2004 sesongen, i tillegg til å vinne serien så var det også Rosenborg som kunne skilte med flest gjennomsnittlige supportere ved sesongslutt. I overkant av 20000 kom og så på Rosenborg per kamp i fjor, skal vi tro statistikken. Lerkendal har en kapasitet på 25000. Viking FK og Brann hadde altså flest supportere i forhold til sitteplasser på deres respektive stadionanlegg.

-Det er ikke så rart at Rosenborg slo oss akkurat på den statistikken. Sier leder i Brann sportsklubb Bjørn Dahl.

De har hatt en gullrekke som har vart i 13 år nå, i tillegg så har de et mye større stadion enn det vi har i Bergen. Ved flere kamper har vi vert helt utsolgt for billetter.

Både Rugland og Dahl tror tilskuerrekordene på henholdsvis 15300 og 17000 knuses i år. Brann driver for øyeblikket med et prosjekt som går ut på å bygge en ny tribune på den kjente Brann Stadion.

–Vi har tenkt igjennom situasjonen og kommet frem til at det er for dumt at personer som vil se Brann ikke får muligheten til dette.  

Tidligere har landslagstrener Åge Haride uttalt at fotballen er i stor vekst her til lands. Skal man tro Hareide så er grunnen til dette uten tvil at klubbene har satset mer på utbygging/fornying av anleggene sine.

 

-Pangstart på tribunen

2005-sesongen har akkurat startet, og allerede kan man se at det skal et mirakel til om det ikke kommer flere på kampene i år enn i fjor. Hamar Kameratene Toppfotball hadde i fjor et snitt på rundt 5500, på første seriekamp i år var det nesten 9000 på tribunen. Mange regner Norge sin 2-0 seier over Brasil som det store vendepunktet i fotballen alle snakker om. Og kanskje ligger det noe i det. Fra og med det året kan man se at Norge som nasjon har steget 10 plasser på FIFA ranking, og ligger nå på en respektabel 38. plass. Og det i ett land med knapt 5 millioner innbyggere!

 

-Ikke et norsk fenomen

Våre skandinaviske naboer Danmark og Sverige kan rapportere om lignende tilstander i sine land. Med Sverige som det landet i Skandinavia der fotballen er utvilsomt mest populært. Et eksempel på dette finner man om man har Canal Digital parabol. Nå sendes nemlig svensk fotball på Canal +!

 

Man kan da uten tvil slå fast at fotballen er kommet for å bli: Ha en fin fotballvår!

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil