Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Forrest Gump

Forrest Gump

Filmameldelse av filmen Forrest Gump.

Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Bokmål
Lastet opp
17.04.2005
Tema
Filmer

Jeg har sett filmen Forrest Gump. Denne filmen handler om mannen Forrest Gump som sitter på en bussholdeplass og forteller om livet sitt til de som tilfeldigvis sitter på benken ved siden av ham. Han har en utrolig(og veldig humoristisk) enkel oppfatning av det som har skjedd i livet. Vi får høre om oppveksten i sørstaten Alabama, oppholdet i hæren, karrieren som proff bordtennisspiller, lykken som rekefisker og til slutt hvordan han takler rollen som far for sin intelligente sønn.

 

Dette er bare et kort sammendrag av det som skjer i filmen. Den er og full av små bihistorier og morsomme episoder. Selv om en kan få inntrykk av at Forrest Gump er mindre intelligent og veldig enkel, lever han et godt liv med mange venner og kjære minner. Kanskje han og gjør ting som vi ikke tør å gjøre i dagliglivet nettopp fordi intelligensen vår hindrer det.

 

I denne filmen som i de fleste filmer, er det og et romantisk forhold. Jenny og Forrest som hadde vært sammen siden barndommen, levde helt forskjellige liv helt til de gifter seg til slutt i filmen. Filmen dekker det meste som skjedde i Amerika fra 1950 til ca midten av 80-tallet. På en eller annen måte har filmskaperne klart å få Forrest Gump til stede på flere av de historiske hendelsene. Som en sum av dette blir filmen ganske realistisk med en flott rammefortelling.

 

Filmsjangeren er vel uten tvil komedie, og det er en vellykket komedie vil jeg og si. Selv om personen Forrest Gump aldri har levd, er det mange andre reelle fakta om hendelser som har skjedd borte i Amerika som kan være kjekt å vite. Tom Hanks glir helt inn i rollen som Forrest Gump med en ny og rar amerikansk country dialekt. Ellers er det få kjente skuespillere med, selv om man kanskje gjenkjenner et eller to fjes. Men hvem trenger kjente skuespillere når filmen er så utrolig bra. Du bør nok ha litt kjennskap til hva som har skjedd i U.S.A. fra før av, for å kunne fatte noen av poengene med visse scener. Eller du kan se filmen med en voksen.

 

Den ble produsert i 1994 og må ha hatt et kraftig budsjett for bli så bra. Filmtriksene er så realistiske som kan forventes av da-tidens teknologi med ”skambra” metaforer og mange ”flash-backs”. Det som jeg syntes gjør denne filmen original, er at den ikke har et godt mot ondt tema. Bortsett fra Vietnam der vietnameserne er de ”onde” er filmen faktisk ganske harmonisk. Forrest holder seg nøytral til alle tingene som har med godt og ondt og gjøre fordi han rett og slett ikke forstår dem. Det jeg mener gjør filmen så genial er at de har klart å lage en interessant film der forholdet mellom godt og ondt er nøytralt.

 

-Av Are B. 10E

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil