Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Bodø Ungdomsheim - Eit torturkammer?

Bodø Ungdomsheim - Eit torturkammer?

Hvordan det er å bo på ungdomshjem.

Sjanger
Artikkel
Språkform
Nynorsk
Lastet opp
12.04.2005
Tema
Samfunn

Undersøkingar som er blitt gjort av fylkesmannen i Nordland viser at Bodø Ungdomsheim ikkje har innhenta gyldig politiattest for alle som jobbar i institusjonen. Gjennom revisjonen kom det fram at Bodø Ungdomsheim ikkje utarbeida skriftlege rutinar i samband med innhenting av politiattestar. Institusjonen kan ikkje dokumentere på korleis tidspunkt dei enkelte attestane har blitt framlagt.

 

Trond Gården ved fylkesmannens helse- og sosialavdeling seier at det er veldig viktig at institusjonar følgjar lovverk og anbefalingar på dette området. Da det ble undersøkt om korleis rutinane på Bodø Ungdomsheim er i samband med ransaking, beslaglegging, og urinprøvekontroll, i samband ved mistanke om doping, kom det fram at dei som jobbar der i varierande grad er kjende med regelverket på et reviderte området.

 

Da me var i kontakt med Wenche Lund, leder for Bodø ungdomsheim, stadfesta dei at dei har gjort beslaglegging og ransakingar som er i strid med loven. Rusmiddelkontroll er ikkje eit dagsaktuelt tema for Bodø Ungdomsheim. Der er likevel viktig at personalet er godt kjende med regelverket for å kunne ivareta ungdommanes rettstrygging. Institusjonen har eit forbetringspotensiale når det gjelder opplæring av personalet om ransaking og beslaglegging. I seinare rapportar kjem det fram at institusjonen fleire gongar enn nødvendig, og nokon av dei til og med ulovleg, har brukt vold mot ungdommane. Fylkesmannen har uttrykka si bekymring i forhold til ein av ungdommane, som ganske ofte har blitt utsett for vold av dei tilsette. I mange enkeltsaker har det vore muleg å bruka andre metodar enn vold.

 

I ein av episodane var grunnen til at dei måtte bruke vold mot ein av ungdommane at ”det virka som han skulle bite”, i ein annen episode var det ein av ungdommane som kom med trugsmål om vold mot dei tilsette. No i det siste har det blitt brukt vold så ofte som kvar dag i ei veke.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil