Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Amylase

Amylase

Amylasens virkning på stivelse og jod-løsning.

Sjanger
Rapport
Språkform
Bokmål
Lastet opp
07.04.2005

Hensikt:  

Gjøre en sort væske som består av Stivelse og Jod nøytral ved å tilsette amylase

 

Utstyr:

Reagensrør,

Stivelsesløsning,

Jod-løsning

Amylase (spytt)

 

 

<bilde>

Vi gjør:   

Vi hadde stivelsesløsning og Jod-løsning i reagensrøret. Det ble en sort væske. Deretter tilsatte vi Amylase (eller spytt som det heter) og ristet godt. Litt etter litt ble den klar igjen.

 

Konklusjon:

Vi fant ut at når stivelse og Jod-løsning blandes, dannes det en sort væske.

 

Når vi deretter tilsatte spytt (amylase) or ristet godt ble væsken hvit igjen.

 

Amylase bryter ned stivelse.

 

Fakta:

Enzymet amylase bryter ned stivelse (polysakkarider) til glukosemolekyler (disakkarider), noe som kan påvises med jodløsning og Fehlings væske. Enzymer er en viktig del av vårt fordøyelsessystem, de bryter ned enheter som ellers ville vært for store for kroppen til å ta opp som næringsstoffer.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil