Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Pondus

Pondus

En faktaoppgave om en tegneserie, Pondus, og dens forfatter.

Sjanger
Temaoppgave
Språkform
Bokmål
Lastet opp
06.04.2005
Tema
Tegneserie

Pondus og de andre figurene

Pondus er en tegneseriefigur laget av en forfatter som heter Frode Øverli. Han blir sett på som en mester med blyanten, og han har en utrolig humor.

 

<bilde>
Pondus er en fotballinteressert 40-åring som er fan av Liverpool. Han spiller selv i den norske ”Oldboys-ligaen” og er kjent for å filme når han blir taklet. Han drikker mye øl, men er nok ikke alkoholiker. Han hører mye på musikk, men liker bare heavy metal, og hans favorittband er ACDC.

 

Han har en kone som heter Beate og en sønn som bare blir kalt Påsan. Han har også en datter som jeg ikke vet hva heter fordi det aldri blir nevnt, men dette er en glup, kristen baby som liker å lage bråk for Pondus og Beate.

 

Bestevennen hans Joachim (som bare blir kalt Jokke) er en damedesperat alkoholiker som bor hos moren og stefaren sin selv om han er 46. Han havner alltid i bråk med en av hans mange kjærester som heter Ponny. Han prøver å glemme henne. Men hun alltid kommer og ødelegger for ham når han spiller fotball eller når han er på date med en ny dame. Ponny som minner om en mann, er en slags Cowboygirl som liker Jokke svært godt, men han ville bare komme seg unna henne. Som sagt spiller Jokke fotball han også, men han står i mål og dummer seg ofte ut. Han er også glad i heavy metall som sin venn, men han er mer opptatt av Kiss.

 

Moren til Jokke heter Else som er et berg av en dame. Som er gift med en liten gnom av en tysker som heter Gunther. De prøver ofte å få Jokke med på familieting, men det går sjelden.

 

Bjarne er hunden til Pondus som blir sett på som veldig dum og stygg. Han har meldt den på styggest hund show mange ganger, men man får aldri vite om han vinner, men med hans sin flaks tviler jeg på at han gjør det.

 

Harold er en nær venn av Beate som er nesten blind, men han tror han ser godt og dummer seg ut hele tiden. Pondus vil helst la være å kjenne han, men han kommer aldri unna fordi Beate tvinger ham med.

 

<bilde>

 

 

Øverli en mester med pensel!

Frode Øverli er forfatteren eller kunstneren bak Pondus og hans verden. Han lager blader og bøker om Pondus og den siste Pondus boka han har laget heter ”Flat Firer”. De andre bøkene han har laget om Pondus heter ”Første Omgang”, ”Andre Omgang” og Hat-trick. Han tegner som ingen andre og tegner som en helt. Men det noen få reagerer på er hendene han tegner de ser ut som klumper med tre fingere. Det kan høres dumt ut, men jeg syntes at det ser ut som vanlige hender.  

 

Det er et mysterium hvor han har disse måtene og tegne fra, men Knut Nærum mener at han er fan av Bill Watterson og amerikanske avistegninger.

 

<bilde>

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil