Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Visa Versa - Det fine med Norge!

Visa Versa - Det fine med Norge!

Det er en sarkastisk stil som jeg skrev på tentamen. Fikk mye positive tilbakemeldinger! Men den inneholder noen feil.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
04.04.2005

Det å være norsk i dette år er vel ikke noe å klage om. Vi har vel ikke hatt noen tårn som har kollapset i storbyer. Oslo er fremdeles verdens narko by… Ikke noe annerledes egentlig.

 

Innvandringa har fått en liten nedgang, noe som kan skyldes den store bølgen av nektelse på oppholds tillatelse. De vil heller ha de innvandrere som stjeler selger dop og gjør innbrudd istedenfor de som faktisk gidder å finne seg en jobb, og ikke bare får penger i fanget. Ikke at nordmenn er så mye flinkere til å finne jobb, men når man får en god del penger av staten og hus. Da synes jeg det er på tide å finne seg en jobb, og vise at man faktisk kan og gidder å finne seg en jobb.

 

Norge eter seg feite mens prisene på helse og velvære studioer stiger som sola om morgenen. Mindre aktivitet er tingen.. La oss bli enda feitere… Hysterisk morsomt.

 

Norge holder fortsatt på med de dårlige filmene sine, men har unntak av noen storfilmer innimellom.

 

Norge er fortsatt den samme vintersport kongen som haler inn alt som man kan stake med. Freestyle crosseren Aylo Gaup drar fortsatt inn alt som er av priser nedover i Europa.

 

Og kongen ser like trøtt ut hver nyttårsaften. Vi preges av ferdig mat i butikkene, og til og med de Italienske resturantene i Porsgrunn satser på micro bølge ovn Calzone.

 

Avisene i oslo blir stadig mer Se og Hør aktig, med de fine tegingene og de fine kapitlene om kjendisenes hårstrå og hvordan du må være for å være pen.

 

Norge har fortsatt de perfekte snowboard plassene og fine båt plassene. Maten er også god.

 

Skolen er det vanlige med mas om hva du skal bli når du blir voksen og røykerne blir satt i bann på skolens trapp. Snus er blitt vist ufarlig for helsa i Sverige og Danmark, noe som blir et levende ess for gutta på idrettslinja, med de fine snusleppene som henger ikke langt fra skoa sine.

 

Reis til et annet land, hvor de serverer øl så trenger de ikke spørre hvor du kommer ifra engang, de ser på måten nordmenn koser med den uskyldige halv liter’n. Som det oftest blir flere av.

 

Ungdommen drikker mer og mer, og de voksne blir mer og mer forskrekket av de farlige spillene du kan få til ulike konsoller i dag. Greit nok at de er litt på grensa, men de trenger vel ikke vise bare de vonde sidene av det.

 

Samtidig er det masse hyggelig ting som skjer i Norge da. Vi får lov til å synge selvkomponerte sanger på diverse juleavslutninger. Og vi får til og med lov til å være ute til klokka tolv.

 

Snakke fritt får vi og.. Men på skolen, hvis du snakker fritt der så ligger du tynt an. Skolene i Norge er også preget av maktsyke rektorer, som har 1,2 millioner i årslønn. Med eget privat helikopter, suser de over skolen i friminuttene for å se om noen røyker. Minner meget om diktatorer.

 

Tilbudene Norge gir til barn og unge er Gamle Posten, som er et ytterst tragisk sted, hvor fjortisser sitter på utsiden å drekker seg drita fulle på en eller to øl. Ytterst tragisk!

 

De med mopeder a??Nei de blir forfulgt av lovens håndhevere, fordi mopedene er så ytterst farlige. Sant nok, at noen på mopeder ikke skulle hatt effekt anlegg til ti tusen, men er det virkelig så farlig at politiet må være på utsikt etter mopeder 24\7? Norge har noen sinnsykt bra snowboardparker da. Det skal de ha all ære for da. Terje Håkonsen har eget show og greier. Dette er Norge på sitt beste!

 

Men tenke seg til at musikken har fått et nytt sprang og. Den gamle bra musikken er på fremskritt igjen. Endelig har folk forstått at folk som synger fra data og synthensizere ikke eier talent. De vil høre deilig akustisk musikk som river ut hjernen din når de tar et eneste grep om gitaren.

 

Men det vil vel heller ikke holde lenge. Det kan man se som eksempel på når Røyksopp skulle ha åpningssangen på MTV music awards. Der stod det en anonym tulling med gitar og veivet den fra den ene siden til den andre, selv om det ikke var et eneste akustisk pip fra sangen!

 

Så har vi kommet til de begavede skateboarderne i Norge, som fortsatt er like gode, og de alle fleste kjøper seg dyre ting og dyre skateboard så de kan bli som proffene. To tre deler kjører street å greier, fordi det er den eneste unnskyldningen de kan finne på, siden de suger så ubeskrivelig mye.

 

Nynorsk har vi også! Det er et ytterst begivenhetsrikt språk, utviklet av bra fulle gamlinger som kjedet seg en kveld. Det er Stortingets verk at vi skal ha nynorsk som et obligatorisk fag fra 9-10 fordi Stortinget rett og slett kjeder seg! Derfor må vi gå igjennom et reint mareritt med ekstra lekser og irritasjon på ulykkelig politikere. Dette er bare en smakebit av Norge, og det er en masse mer og glede seg til!

 

Den dagen du får Smalahåve på bordet, og du eter som det var biff, DA har du vært i Norge. Nordmenn er ikke rasister, de er bare bestemte mennesker.

 

Med dette, så har jeg skrevet tentamen min 02-11-04.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil