Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Ungdomsfylla

Ungdomsfylla

En beskrivelse av ungdomsfylla.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
01.04.2005

Klokka er 8 en søndags morgen. Hodet verker og senga er full av spy. Jeg puster tungt ut og inn og legger handa mi på panna forsiktig idet mamma kommer inn, hun setter seg på senga mi og rister på hodet med et uttrykk som man har i den verste begravelsen man kan tenke seg. ”jeg er skuffet” sier hun plutselig. Uten og si noe mer går hun sakte ut av rommet. ”var det alt” tenker jeg. Slik er det hver sinnssyke søndag og annenhver lørdag. Blir alltid bøsta faktisk, klarer aldri å komme edru hjem. Det starter selvfølgelig med at hun ser meg i en eller annen form utenfor butikken tiggende etter noen til å kjøpe øl for meg. Da blir det tidligere hjem eller ikke sjanse til å dra i det hele tatt. Som oftest er det ingen som gidder å ta seg den tid til å kjøpe litt en gang. Da får det bli barskapet i steden for, dette er mer risikabelt men også spennende å se hvor lang tid det tar før hun merker at noe er borte. Tar som oftest en time eller to.

 

Morra mi er jævlig smart, ikke bare fordi hu finner ut at spriten hennes er borte, dette kan hvem som helst finne ut når de skal kose seg på en lørdags kveld så er det ingenting å kose seg med der. Da smeller det, men morra mi er ikke smart bare for den grunnen, hun veit nøyaktig hva jeg driver med til et å et klokkeslett. Er jeg ute med råneren min er hun der bak oss i en bil og følger med. Rånern havner alltid i slåsskamp, hver bidige fest vi er på må han rote seg oppi ett eller annet. Mye slåssing og ikke så veldig pen, masse sår og blått øye, jeg er sammen med han bare fordi han har bil jeg, sinnssykt deilig å slippe å gå til steder jeg skal til, det er slakt.

 

Man pleier som regel aldri å få dårlig samvittighet for det man gjør, noen ganger kanskje hvis du slår ned fattern eller no, da begynner den å komme. Hvis du tar litt fra barskapet er det ikke noe å beskymre seg over, alle gjør vel det. Neste problem er hvordan man kommer seg in på festen. En ting er hvis du er bedt da går det fint, men hvis du der i mot ikke er bedt blir det vanskeligere. Er du jente er det bare til å blunke med øya og vise fram pupper, men guttene har det verre. en sjelden gang kan det hende at de kommer inn, det må være hvis det er en jente som holder festen, da er det enklere for guttene å komme inn.

 

Når du skal på fest er det viktig og ikke bli altfor full, men dette er det vanskelig og unngå, en liten slurk av spritflaska, og du er avhengig. Hvis du da blir drita er det et helvette å komme hjem til mutteren, går an å liste seg opp på rommet hvis du er heldig nok til å klare det. Det dummeste er hvis foreldra er våkne, hva gjør du da. Det beste er å løpe, men det er flaten ikke enkelt når pappa står der med hagla. Det verste venter deg. Legg deg i senga og hold kjeft. Neste dag blir heller ikke så moro, det beste er å komme seg ut av huset så fort som mulig hvis du orker for du har sikkert en fryktelig hodepinne, kaster opp og vondt i magen. Dette kalles fyllesjuk. Best å holde senga. Du har et problem. Hold senga hele dagen så glemmer du alt som har skjedd. Alt ordner seg til slutt.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil