Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Klesskap

Klesskap

Kåseri som jeg skrev i 10ende om klesskap.

Karakter: 6 (10. klasse)

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
30.03.2005
Tema
Mote

På mitt rom står det et klesskap. Tror ikke det virker som det skal fordi klærne ligger vanligvis ut over gulvet, senga eller skrivebordet, og ikke i skapet hvor de hører hjemme.

 

Hvis jeg en sjelden gang er så heldig å ha fått ”knødd” alle klærne inn i skapet, går selvfølgelig ikke dørene igjen, og ingenting ligger på rett plass eller i rett hylle. Det er ikke det at jeg har for mye klær, skulle gjerne hatt flere, men problemet er at klesskapet er for lite for mer klær, eller at det ikke virker.

 

En dag i forrige uke da jeg skulle finne en genser jeg ikke hadde brukt på lenge, måtte jeg dra ut alle genserne mine for så å finne ut at den var til vask. I tillegg fant jeg en sokk jeg hadde lett etter lenge…og et skjørt.

 

Altså klesskap…tror egentlig det er et salgstriks! Utenpå ser de store og romslige ut og inni er det store hyller med god plass. (”Du får fin orden i dette”), men med en gang du skal legge klær inn i det, får du plutselig ikke plass til alt. Du må bortimot sørge for å ha halvparten av klærne til vask for å holde resten av klærne sånn noen lunde på plass i skapet. ”Jo da”, tenker man ”det går vel bra”…og det gjør det en stund…helt til mamma har vaskedag og vasker fortere enn jeg klarer å bruke. Da er liksom vitsen borte med skap for da havner alt på gulvet, i senga og på skrivebordet. Ikke i skapet hvor de skulle ha vært, der er det fullt av krøllete klær.

 

Bortimot alle vennene mine klarer å holde orden i skapene sine, men ikke jeg. Kanskje de har kjøpt et skap som virker. Lurer på om garantien på mitt skap har løpt ut, det virker i alle fall sånn. Når man skal kjøpe nytt skap, skulle man ha fått lov til å ta det med på hjemlån for å teste det ut. Hvis det virker som man vil ha det, kjøper man det.

 

Egentlig skulle man ha vært så rik at man hadde råd til en tjener som ordnet opp i sånt, og kanskje hatt større skap, og enda flere klær.

 

Når man sto opp om morgenen kunne man si:” I dag vil jeg ha det gule skjørtet og den hvite skjorta”, så kom tjeneren med klærne, rene og nystrøkne. Til og med uten krøller som de ville ha hatt om jeg hentet dem ut av skapet eller haugen på gulvet.

 

Kanskje løsningen på problemet er å bli rik og ha egen tjener!?

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil