Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Ekstrem fovandling

Ekstrem fovandling

Det er en stil om mennesker i dag, som gjør alt for å se bra ut, på det ytre plan.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
25.03.2005
Tema
TV

Du kan se på tv minst en gang i uka , at mennesker kommer på tven og vil forandre sitt ytre. De som er med på dette blir vanligvis superpene. Det som er poenget er at alle vet at de som vet de har et fantastisk ytre, er litt ovenpå. Det er akkurat slik jeg tror disse som står frem på tv blir. De får større pupper og påfyll i leppene, og dermed blir personeligheten forandret. "man skal værra som en er når`n itte vart som en sku ", synger Ole Ivars. Det er akkurat slik det skulle vært. Du er unik uansett om du har rødt hår eller blondt hår, fregner eller kviser. Hva er problemet !? Du har hvertfall en som er glad i deg og som er der for deg, du trenger vel ikke denne ekstreme forvandlingen bare for

synet sin skyld.

 

Hvordan kan man være så lite fornøyd med seg selv , så man vil bruke så mange penger på operasjoner!? Og du vet aldri om du blir fornøyd med resultatet. Hva om du bruker 10 000 på å få silikon i brystene, så blir den ene litt mindre enn den andre, hva gjør du da? Det vil bli vanskeligere for deg da, du kommer til å bli så skuffet at du vil få enda lavere selvtillit. Hvis du er en normal nordmann, etter lønnsgjennomsnittet, vil du også få problemer med å spare inn nye 10 000 til ny pupp.

 

Dagens ungdom er opptatt av å passe inn. Ungdommen trener mye , for å få den "perfekte" kropp. Dette er ikke det verste de kan gjøre. Det verste er at det er flere og flere som får spiseforstyrrelser. De slanker seg ikke. De slutter å spise og trener. Dette er ikke sunt og dermed blir de syke. De vil slite med helsa i flere år.

 

Hvorfor kan ikke mennesker i dag bruke vanlige metoder på å se bedre ut, istedenfor plastisk kirugi og "slankemetoden : slutt og spis" . De vil klare å få en like bra kropp, pluss at den vil holde seg slik om du holder det ved like. Mennesker med "plastikk" vil få rynker og hengepupper. Lurer på om de får vite det før de åpner lommeboka.

 

Det verste må være at de stiller opp på tven og gjør dette. De viser andre mennesker hvor dårlig selvtillit de har , pluss at de skal vise oss alt de skal ha vekk fra kroppen. Det er god underholdning, men samtidig syk underholdning. Ville du ikke fått dårlig samvittighet , om du så datteren din på tven, og hun fortalte hvor dårlig selvtillit hun hadde?Ville du ikke følt det var din skyld? Det er derfor det er farilig å gå ut med dette. Folk kan tro hva de vil , men det er slike inntrykk vi får. At foreldrene ikke har tatt godt hånd om de, pluss at de ikke har noen som elsker de.

 

Kommer det alltid til å være slik? At dette skal være underholdning? Å se fettsuging er ikke et behov vi har, i hvert fall ikke nordmenn.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil