Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Den vakre jomfru Afrodites datter

Den vakre jomfru Afrodites datter

Eventyr.

Sjanger
Annet
Språkform
Bokmål
Lastet opp
20.05.2000
Tema
Eventyr


En gang for lenge siden levde det 3 tapre riddere i et lite land som het fantasia. Ridderne hadde reddet mene fra den sikre død, og de var alltid der for å hjelpe til.

 

En dag kom den vakre jomfru Afrodite bort til dem og sa: "kjære tapre riddere. Kan ikke dere prøve å finne min datter? Hun ble bortført i natt av en stor kjempe." "Jo," sa ridderne det skal vi prøve å gjøre.

 

De la i vei på sine trofaste gangere og etter 3 dager og 3 netter møtte de en mann. "Hvor fører reisen deres?" spurte mannen. Vi har reist i 3 dager og i 3 netter for å finne den vakre jomfru Afrodites datter sa ridderne. "Gi meg noe å spise" sa mannen, "så skal jeg gi dere et godt råd." En av ridderne ga han en brødskalk, og mannen sa: "ta med dere alle dere møter på veien." "Takk for rådet ditt, sa ridderne og dro videre.

 

Etter noen timer møtte de en katt. "Hei sveis!", sa katten. "Hei igjen", sa ridderne. "Hvor skal du?" "Nei jeg skal ingensteds", svarte katten. "Da kan du vel kanskje slå følge med oss", sa ridderne. Katten takket ja og hoppet opp på en av ridderenes hest. Så la de i vei igjen. Etter en stund møtte de på en mann som gikk og åt på noen greiner og stubber. "Hvorfor eter du skog?", spurte ridderne. "Jo", svarte mannen, "jeg her ikke annet å ete og ikke vil jeg ha annet eller!" "Ja, ja" sa ridderne, "hvis du ikke har annet å gjøre kan du vel bli med oss." Det ville mannen gjerne, og straks etter red ridderne videre med en mann og en hest til. Straks etter møtte de en rar mann med 3 armer og 3 ben. "Hvorfor har du 3 armer og 3 ben?" spurte ridderne. "Jo," svarte mannen, "det er fordi jeg skal kunne klatre godt i trærne og hjelpe fuglene men å bygge rede." "Vel", sa ridderne "hvis du ikke har noen fugler å hjelpe akkurat nå, så kan du kanskje slå følge med oss?" "greit nok", sa mannen og snart var de i ridningen igjen med en ekstra mann og hest.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil