Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Tone 16 - del 2

Tone 16 - del 2

Fortsettelse av Tone 16 av Bjørg Vik.

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
15.03.2005
Tema
Død


Det er lørdag kveld, sola er på veg ned, og månen titter frem fra det fjerne. Gatene ligger stille og forlatt som i en gammel grøsser. Det er ikke et menneske å se. Høsten har sin innmarsj, og temperaturen synker til rundt åtte grader. En ambulanse hyler i det fjerne.

 

Tone går fort gjennom gaten, hun går forbi motebutikken på hjørnet og ser den gule genseren hun ønsker seg. Plutselig kommer det en person ut av Texaco’en på den andre sida av gata med en burger i den ene handa og et pappbeger i den andre hånda, han ser seg omkring før han kommer mot henne. Han kommer nærmere, nå er han bare ti meter fra henne. Det er noe kjent med den genseren, lik som Arvid pleier å ha på seg.

 

Det er Arvid som kommer mot henne! Hun prøver å snu seg bort, men Arvid roper etter henne, og springer over gaten. Han tar tak i henne, men hun prøver å riste seg bort.

 

-  Slipp meg din jævla dritt! Roper Tone mens hun febrilsk prøver å komme seg ut av Arvid’s jerngrep.


-  Ta det med ro, jeg skal ikke skade deg! Jeg vil bare snakke med deg! Sier Arvid og slipper henne forsiktig.

-  Hva faen vil du meg? Jeg vil ikke ha noe mer med deg å gjøre! Jeg hater deg! Sier Tone med opprømt stemme. Det kommer en tåre trillende nedover kinnet hennes.

-  Jeg beklager! Jeg har oppført meg som en dritt! Jeg forstår det dersom du ikke tilgir meg! Men jeg må prøve å få deg til å forstå! Arvid begynner å bli myk i stemmen.

-  Har du i det hele tatt tenkt på hvordan jeg har følt det? Jeg har ventet og ventet på at du skulle ringe, og når jeg møter deg på gaten står du og slenger dritt om meg til vennene dine? Tårene begynner nå å strømme som en foss fra øynene til Tone.

 

Plutselig kommer det en gjeng med ungdommer ut i fra et smug noen meter bortenfor dem.

 

Dei kommer nærmere, og det er Tore som kommer først.

 

-  Se der jah, er det Arvid som er offeret ditt i dag? sier Tore sarkastisk.

-  Hold kjeft Tore, seier Arvid imens han stiller seg foran Tone.

-  Skal du beskytte henne og nå? Tore snur seg til resten av gjengen sin og hånler.

-  Dra deg til helvete Tore, Tone har ikke gjort deg en dritt. Sier Arvid mens han prøver å ta med seg Tone bort i lyset utenfor Texaco’en.

-  Har ikke gjort meg noe? Skjønner du ikke en dritt? Hun er et forbanna ludder! I går var hun hjemme hos meg i sengen min, og dagen før hos Per Ståle! Seier Tore og begynner og riste i Arvid.

-  Jeg tror deg faen ikke! Si at det ikke er sant Tone! Si at du var hjemme og såg på TV i går, og ikke var hos Tore! Arvid begynner å bli redd og du merker det på stemma hans.

-  Unnskyld Arvid! Det er deg jeg vil ha! Tone slenger seg i armene på Arvid.

-  HVA FAEN FEILER DET DEG?! Roper Arvid og skubber henne i en rekke med sykler sånn at hun faller.

 

Tore foreslår at Arvid skal drite i henne og bli med dem på fest istedenfor. Tore blir med, og Tone blir liggende igjen å gråte under den mørke himmelen.

 

En stund etter hun har sett Tore og Arvid forsvinne, løper hun til broen over elva som renner igjennom den lille byen deres. Der klatrer hun utenfor gjerdet, og gjør seg klar til å hoppe. Plutselig hører hun Arvid rope: Neeeei! Hun snur seg og ser at det er Arvid som kommer der, og hun bestemmer seg for å klatre over gjerdet igjen, men i det hun kommer seg opp gjerdet glir hun på den glatte kanten og faller utfor. Arvid får panikk når han kommer bort til broen og ikke ser Tone. Plutselig får han øye på henne i det kommer hun opp til overflaten 20 meter lenger nede. Hun flyter nå bevisstløst nedover.

 

Han løper nedover langs elven med blikket låst på den livløse kroppen i vannet. Han begynner å få panikk. Han kjenner melkesyra komme i låra, men fortsetter å løpe. Elva begynner å bli smalere, og han hører fossen suse lenger der fremme, han er nå komt ut av sentrum, og muren ned til elva blir mindre. Han hopper over muren, faller to meter ned i det kjølige vannet og prøver å svømme mot Tone.

 

I det han greier å få tak i henne kommer fossen stadig nærmere, han svømmer febrilsk mot elvebredden, men det går sent når han drar med seg Tone samtidig. Lyden av den store fossen kommer stadig nærmere, og de er bare 10 meter fra elvebredden nå. Plutselig kommer det en sterk strøm som drar dem begge under, og i løpet av få sekunder faller begge utfor fossen.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil