Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Brev til en som skal få en katt.

Brev til en som skal få en katt.

Brev til en som skal få en katt.

Sjanger
Annet
Språkform
Bokmål
Tema
Dyr


Kjære Monika!

 

Hvordan går det med deg? Jeg har det helt fint. Og vet du hva? Katten min, Mia, har fått kattunger. Er det ikke fint? Jeg er sikker på at du blir glad når du ser dette, er det ikke fint? Jeg vet at du alltid har ønsket deg en katt, og jeg er helt sikker på at du ville like den ene jeg hadde tenkt at du skulle få. Jeg kan beskrive den for deg. Den er nesten helt sort, og den er helt utrolig leken, men den kan også være veldig rolig og bare ligge helt stille i armkroken din, som den pleier den å gjøre etter at den har vert vill og øsen en stund, og er trett. Det er den jeg liker aller best, for den er så livlig og moro. Den har store, himmel blå øyne, hale så hvit som snøen og så har den en helt herlig, liten, hvit prikk på nesen som er det første du legger merke til. Den er bare helskjønn. Jeg er sikker på at du vill elske den når du ser den, jeg kan love deg at du ikke kommer til å bli skuffet.

 


Jeg kan fortelle litt om hvilken mat den skal ha, og når. En katt trenger en del stell, men det vet du vel. Det er spesielt når den er liten den er veldig avhengig av en til å passe på seg. Når den blir litt eldre så begynner den å klare seg litt på egenhånd. Du bør gi katten din tre til fire måltid om dagen. Om morgenen gir du den boks mat, midt på dagen tørr fôr, til middag kan du gi den rester etter din egen middag. Viss katten din ikke vil like det du har hatt til middag, så kan du gi den noe annet Men hugs at middagen er nesten det viktigste måltidet for katten. Så det må være litt mat i det, slik at den blir mett. Ha gjerne alltid litt ekstra fisk i kjøleskapet, slik at du har noe godt å gi katten din. Om kvelden kan du gi den tørr fôr. Du trenger ikke alltid å gi katten din det jeg har skrevet, det er bare det jeg synes du bør begynne med, og senere kan du begynne å variere. Det er ganske viktig at du finner ut hvilken mat katten din spiser og ikke, så ikke kjøp inn for mye av det samme på en gang til å begynne med.

 

Katten din trenger akkurat som deg, en kose dag en gang i uken. Det kan gjerne være lørdag, altså dem samme som deg, antar jeg, så dere kan kose dere sammen. Da kan du gi katten din noe den liker godt, og gjerne melk eller fløte til drikke. Ellers kan du gi den vann til alle måltidene, kanskje til middag kan du gi den melk av og til. Hugs å skift vann til hvert måltid ellers blir vannet skittent og katten vil ikke ha det.

 

Du vil kanskje vite litt om hvordan du steller med en katt også? Det er egentlig ganske enkelt. Viss du liker katter, så koser du vel med dem hele tiden… Og det er det den trenger. Omsorg og kjærlighet, det er det hele, bare ver glad i den og la den få vite det, så kommer den garantert til å trives.

 

Når du får katten, er det viktig at du holder den inne en stund til den blir vandt til omgivelsene. Inne kan du ha en kasse med strø for eksempel sagflis, til å la katten skal gjøre ifra seg i. Det er lurt å lære den det med en gang, slik at den ikke gjør ifra seg på gulvet, det er ikke spesielt behagelig. Når den har vent seg til å bo der, kan du begynne å ta den med deg ut, slik at den får frisk luft, men du bør holde øye med den slik at den ikke stikker av. Det er ikke lettå finne igjen en forsvunnet katt. Du kan jo helt til å begynne med også bære den rundt ute, slik at den får se seg rundt og bli vandt til miljøet. Etter et par uker kan du begynne å slippe katten ut alene, men det må du nesten beregne selv. Viss den forsvinner, så bare ikke ver redd, den kommer nok tilbake når den er sulten, det er bare slik katter er, om de forsvinner, så kommer de alltid til bake til der de bor.

 

Dette er en hun katt, så når den blir eldre så er det lurt å ta den med en tur til dyrlegen, så kan du få opplysninger om bruk av p-piller som du må gi katten din viss du ikke vil at den skal kunne få unger. Det går an å sterilisere den også, men det er ganske dyrt, og så er det en veldig vanskelig operasjon, så det er nok enklere med p-piller.

 

Hva mer er det å si? Jeg håper at du liker katten, du har jo skrevet så mye om at du ønsker deg en katt. Da var det vel bra at jeg glemte å gi katten min p-pillen dens, akkurat midt i løpe tiden. Men vi har fire andre katter også som vi må få gitt bort, mamma nekter å ha flere katter i huset, hun sier det er nok med en. Men det er vel noen som vil ha dem, får vi tro.. Det synes for så vidt jeg også, men jeg liker så godt kattunger, de er så søte. Skulle nesten ønske att jeg kunne beholde i alle fall en av de små, søte pusene. Jeg er glad for at du skal ha den søteste og "beste" kattungen. Da får jeg komme å hilse på den når jeg har lyst, og så vet jeg at den vil få det godt. Ikke sant?

 

Du kan komme å hente katten din om vel en uke. Den er ganske avhengig av moren ennå, så du kan ikke få den med en gang. Ja nå er det bare å sette i gang forberedelsene til katten kommer.

 

Lykke til!
Klem fra Elisabeth

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil