Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (752) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1333) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8209) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1149) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Nightwish

Nightwish

Historien om bandet Nightwish.

Sjanger
Temaoppgave
Språkform
Bokmål
Lastet opp
13.03.2005
Tema
Rock

Ideen om Nightwish ble født ved midnatt i juli 1996 når Tuomas satt rundt et leirbål med kompisen sin. De tre første sangene var akustisk stemnings musikk spilt med gitar. Etter hvert ville Tuomas, Tarja og Emppu prøve med hvordan de hørtes ut med trommer og Jukka kom til bandet. Og den akustiske gitaren ble byttet ut med en elektrisk en.

 

<bilde>

Etter mange uker med øving dro de til studio i april 1997. der spilte de inn syv sanger. I mai signerte de en kontrakt med SpineFarm som medregnet to plater til. I august samme år dro de tilbake til studio og spilte inn fire nye sanger til albumet Angels Fall First, som kom ut tidlig november. Den beste plasseringen albumet nådde var 31. plass på de offisielle album listene i Finland. Men før Angels Fall First kom ut kom de ut med en single kalt The Carpenter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<bilde>
Nightwish hadde sin første konsert 31. Desember 1997. etter dette spilte de bare syv konserter siden Jukka og Emppu var i militæret. Og Tarja var opptatt med studiene. Nightwish og SpineFarm forlenget kontrakten til tre plater.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<bilde>
I april 1998 startet filmingen til musikkvideoen The Carpenter. Den følgende sommeren kom Sami Vänskä til bandet. Den sommeren øvde de på sangene til det nye albumet. Og tidlig i august dro de til studio for å spille inn sangene, og de ble ferdige sent i oktober. Den 26. November kom singelen Sacrament of wilderness, og albumet Oceanborn kom ut 7. Desember.

 

Oceanborn overrasket alle med å komme opp på en 5. plass på de offisielle Finske album listene. Og singelen Sacrament of wilderness lå på 1. Plass flere uker på rad. Hele vinteren 1999 spilte de konserter rundt om i Finland. Våren 1999 ble Oceanborn gitt ut utenfor Finland. I mai begynte de å spille konserter igjen og denne gangen spilte de på nesten alle de store rocke festivalene. På samme tid ble singelen Sleeping Sun spilt inn, denne ble spilt inn for eclipse i Tyskland. I august kom singelen ut i Tyskland, i tillegg fulgte det med Walking in the Air, Swanheart and Angels Fall First. I august solgte Sacrament of wilderness og Oceanborn til gull. Samtidig ble det bestemt at Nightwish skulle gjøre en turne med et tysk band kalt Rage.

 

I 2000 dro de til studio igjen for å spille inn et tredje album. Dette fikk en pause da de ble med i den finske kvalifikasjonen for Eurovision Song contest, med sangen Sleepwalker. De kom igjennom første runde men i finalen fikk de en andre plass.

 

<bilde>
Det nye albumet Wishmaster kom ut i mai, og wishmaster touren startet i kitee hjembyen til Nightwish. Etter showet fikk de gull plater for albumet Oceanborn, og singlene Sacrament of wilderness, walking in the air og sleeping sun. Wishmaster toppet de Finske album listene i tre uker. På disse tre ukene solgte Wishmaster til gull. Wishmaster ble kalt månedens album av det tyske magasinet Rock hard. Wishmaster nådde 21 plass på de Tyske album listene og 66 plass på de Franske. Wishmaster World Tour startet i juli 2000 startet i Kitee og gikk så videre til de store festivalene. Deretter gikk de til en tre ukers tour i Sør-Amerika.

 

Det neste prosjektet ble å lage en konsert dvd/vhs med en limited live album bare for Finland. Konserten ble holdt i Tampere den 29. Desember 2000. dvd-en og vhs-en ble gitt ut i april 2001 og i resten av verden sommeren 2001.

 

<bilde>
Mars 2001 dro Nightwish tilbake til studio for å spille inn klassikeren til Gary Moore ”over the Hills and far away”, og 2 nye låter. Samt en remake av Angels Fall First’s Astral Romance. Over the hills and far away ble sluppet i Finland i juni 2001. Den Tyske versjonen av ”Over the hills and far away” inneholdt inkluderer 6 live låter og 4 sanger som ikke er kommet på cd før. Innspillingen til ”Over the hills and far away ble spilt inn i august i Finland.

 

Nightwish holdt på å bli oppløst etter at konsertene i Finland var over siden det hadde vært uenigheter i bandet en god stund. Tuomas, haiket og fikk samlet tankene sine i Lappland. Det måtte skje noen endringer for at Nightwish skulle kunne fortsette. Heldigvis sluttet han ikke.

 

Men ting skjedde allikevel. Sami Vänskä som hadde vært med siden albumet ”Oceanborn” måtte slutte, men Marco Hietala lovte å stille opp som en erstatning på det nye albumet og konsertene. King Foo ble deres nye booking selskap, og en god gammel venn av bandet Ewo Rytkönen ble manageren deres. For å feire den nye starten ble Nightwish-shop åpnet på hjemmesiden deres i 24. November 2001.

                                        

Opptakene til Century Child begynte i januar 2002. Begynnelsen av 2002 brakte med seg gode nyheter for dem. Både som et band og som individuelle artister. I mange blader og magasiner ble de stemt til topps som lesernes favoritter. Ever Dream som var den første singelen til det nye albumet. Den solgte til gull allerede etter 2 dager. Samtidig kom det en pressemelding om at Nightwish skulle ta en pause på ett år så snart Century Child konsertene var ferdige. Det ble spekulert i om de nå skulle gi seg.

 

<bilde>
Century Child kom ut i mai 2002 og satte en salgsrekord ved å selge til gull på 2 timer, og til platinum på 2 uker. På samme tid holdt de topp plasseringene i både album og single listene. Og i utlandet var heller ikke responsen dårlig. I Tyskland nådde Century Child 5. plass og i Australia 15. plass. Dette var bandets høyeste plassering utenlands så langt. Konsertene i Sør-Amerika ble nesten solgt ut og det samme skjedde med konsertene i Europa og. Men etter dette ble det ikke mye pause for enkelte av band medlemene .Jukka spilte i Sethian og Bitch driven, Tuomas spilte i Sethian og Emppu spilte i Altar og Marco i Tarot. Så pausen varte ikke i nærheten av et år før det var tilbake på veien.

 

Begynnelsen av 2003 ble det booket et studio for et nytt album som ble planlagt å komme ut neste år. 11 mars 2003 fikk Nightwish dobbelt platinum for albumet Century Child etter å ha solgt 60000 album. De fleste av konsertene var utenlands, og den eneste konserten som var i Finland var på RMJ i juni. I løpet av 2003 ble dvd dokumentaren ”End Of Innocence” satt sammen. Men på grunn av for mye materiale ble utgivelses datoen endret et par ganger. Mai 2003 bekjentgjorde Tarja at hun ett par måneder tidligere hadde giftet seg i hemmelighet, og skulle flytte tilbake til Finland.

 

<bilde>

”End Of Innocence” ble gitt ut 6. Oktober. Og på denne tiden hadde Nightwish allerede begynt å spille inn sitt femte album ”Once”. Dette var den viktigste innspillingen til nå I karrieren. året 2004 var fylt av forventning og spenning både av bandet og fansen.

 

”Once” ble spilt inn i Phoenix studios i London. Det samme studioet og orkesteret som Howard Shore brukte når han lagde musikken til Ringenes Herre Filmene.

 

Nemo var den første singelen som ble sluppet til det fremtidige albumet, og en høybudskjert musikkvideo ble laget. Den ble regisert av Antti Jokinen, som tidligere har arbeidet med Shania Twain og Eminem. Med den nye plata ble det noen nye endringer med platekontrakten. Og den nye plata ble gitt ut av Nuclearblast, men Spinefarm skulle fremdeles ta seg av utgivelsene I Finland. Nuclearblast brukte mye penger på å markedsføre den nye plata. Spesielt mye I Tyskland ble det brukt mye penger på å henge opp plakater av det nye albumet og Nightwish. ”once” solgte til gull den dagern den kom uti Finland. Det samme gjorde singelen ”Nemo”.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil