Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > LAN - Local Area Network

LAN - Local Area Network

Dataoppgave om nettverk.

Sjanger
Temaoppgave
Språkform
Bokmål
Tema
Data


Vi bruker forkortelsen "LAN" om et lokalt nettverk. LAN står for "local area network" Vi definerer LAN som en sammenkobling av datamaskiner, skrivere, og annet utstyr. Sammenkoblingen er som regel koblet i et mindre område som i et bygg eller hus. Det kan også forklares ved at LAN er et datakommunikasjonssystem som knytter flere arbeidsstasjoner (pc’er) sammen, slik at alle arbeidsstasjonene kan kommunisere med hverandre, og lar brukerne av arbeidsstasjonene dele lagringsenheter, utskriftsenheter, programvare og data. Et enkelt LAN består blant annet av en viktig komponent som heter server. Server’n har som oppgave å styre hele nettverket, og gir tilgang til brukerne. Arbeidsstasjonene kan brukes til å utveksle informasjon med hverandre. Skriveren har også en utmerket jobb som felles skriver. Det kan være meget hensiktsmessig å dele en skriver på flere arbeidsstasjoner, slik at man ikke trenger en skriver til hver eneste arbeidsstasjon, og fordi det kan skape økonomiske problemer. I de siste årene har installasjoner av LAN økt betydelig. Grunnen til dette ligger i at arbeidet med informasjon på datamaskiner har økt eksplosivt. LAN har derfor en viktig rolle for å hjelpe til med bedre kommunikasjon. Med det menes det at LAN gir en mer effektiv utnyttelse av datautstyret, og et bedre informasjonssystem.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil