Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (752) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1333) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8209) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1149) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Backbeat

Backbeat

Et kort referat i fra filmen Backbeat, som handler om The Beatles i tiden før de ble kjent!

Karakter: 5

Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Bokmål
Lastet opp
03.03.2005
Tema

Filmen Backbeat handler om Beatles i tiden før de ble kjent. Filmen har ikke fått så gode tilbakemeldinger, men er uansett den filmen som beskriver best hvordan og hva som skjedde i tiden før Beatles ble populær.

Backbeat ble filmatisert i 1993, av mange ukjente skuespiller; Sheryl Lee(Astrid Kirchherr), Stephen Dorff(Stuart Sutcliffe), Ian Hart(John Lennon), Gary Bakewell(Paul McCartney), Chris O’Neill(George Harrison), Scot Williams(Pete Best), osv!

 

Det er sent på 60-tallet. Kompisene Paul MacCartney, John Lennon, Stuart Suttcliffe, George Harrison og Pete Best bestemmer seg for å bli et verdensberømt rockeband, hvilket alle trur er umulig, men for å bevise det, drar de til Hamburg for å prøve seg på karrieren. Der får de spillejobber i et fattig horestrøk, Reperbahn, som ligger langs havna i byen. Men det viser seg å være langt mindre enn enkelt og bli berømt.

 

Tross spillejobber åtte ganger i uka, lite søvn og lite opptimistiske publikum, går det surt for vennene på starten. Og etter 3 måneder må det femte bandmedlemmet, George Harrison reise hjem fordi han er for ung. Da reiser resten av bandet også hjem, men kommer tilbake ett år etter. Og det er da ting begynner å skje!

 

Stuart Sutcliffe møter Astrid Kirchherr igjen, en dyktig fotograf, og forelskelsen fortsetter å blomstre for de to. Men han må ta et valg! Skal han velge mellom kjærligheten, bestevennen, kunsten eller Beatles? Uansett hva han velger, blir noen lei seg.

 

Men valget kommer han ikke langt med, for noen år etter dør han av en hjerneblødning, som var resultatet etter slåsskampen på starten av filmen, og da tar Paul McCartney over som bass, og Ringo Starr kommer inn som trommis, etter at trommisen selv sluttet!

 

Og det er nå ’’moroa’’ starter! De får mye respekt, utrolig mange publikum, og til slutt platekontrakt, og blir omtalt som verdens beste rockeband, men hvordan går det så videre?

 

Min mening: Jeg syntes at denne filmen er sånn passe bra. Den beskrev ganske godt hva som skjedde på 60-tallet, og miljøet rundt dem. Ble litt kjedelig iblant, da det bare var snakking, men bortsett fra det, var den faktisk litt interessant. Jeg har jo liksom aldri visst noe ordentlig mye om The Beatles, så når jeg så denne filmen, fikk jeg vite veldig mye om hva de gjorde for å bli kjent, osv! Et ganske hektisk liv, kan man si. Så jeg trur jeg gir denne filmen en svak 4.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil