Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Tia's fotballdrøm

Tia's fotballdrøm

En jente som heter Tia som spiller en kamp. Vinner de?

Innsender skrev den når hun var 12 år.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
02.03.2005
Tema
Fotball


”Yess, i morra e det cup finale og me e med videre”, roper Tia når hun kom hjem etter semifinalen...

”Så fint, Tia!” utroper moren.

Tia springer inn på rommet og setter på yndlingsmusikken sin, mens hun prøver å synge med... -Jippi, me kom te finalen, tenkte Tia, mens hun prøver så godt hun klarer å henge med på sangen.

 

Tia våknet tidligere enn vanlig neste dag, for å dusje og gjøre seg klar til kampen, mens hun dusjet sang hun av full hals og vekket moren, som etter en stund banket på døren til badet og ropte sint: ”KLOKKEN ER JO 9.00 PÅ EN SØNDAG!!”.

”Jaja, eg ska vær stille!” ropte Tia tilbake, men hun klarte ikke å komme på hvorfor hun plutselig var blitt litt deppa på grunn av kampen!

Etter at hun hadde kledd på seg fotballutstyret og gikk ned til kjøkkenet, spurte moren: ”Hvorfor ser du så deppa ut, vennen?”

”Eg vett rett og slett ikkje koffor eg e så deppa”, svarer Tia med et lite skuldertrekk, fordi hun kom nettopp på hvorfor hun var så deppa..!


”Det er jo finale kampen i dag, du pleier jo alltid å være gira helt til kampen begynner!” begynte moren.

”Ja, eg vett det mamma!” svarte Tia surt, fordi hun hatet å bli fortalt ting hun visste fra før.

”Nei, se så mye klokken er blitt”, utropte moren plutselig ”Klokken er jo blitt 10.00 allerede, skulle ikke dere ha oppmøte en ½ time før kampen? Og er ikke kampen kl 11.00, Tia?”

”Jo, så eg må forta meg!” sa Tia mens hun stappet i seg resten av toasten.

 

Det tok ca ½ time å gå til banen der de skulle spille kampen, hun så noen foran seg, og kjente igjen den nye frisyren til Julie der med noen andre på laget!

Hun springer bort til de andre, Julia var ikke akkurat den beste venninnen hennes, men hun ville ikke gå alene bort til banen, så hun måtte bare finne i seg noen av spydighetene til Julia...

”Hey brilleslange, ska me vinna kampen i dag, ellår?” spyttet hun til Tia da hun kom fram...

”JO, følga ska me det!” spyttet hun tilbake ”og nå snakke eg ikkje om deg men om resten av laget, forde du e bare med på lage forde du vil prøva imponera Per!!”

 

De andre lo helt til banen, mens Julie ble rødere og rødere i fjeset av sinne eller flauhet, det fikk ikke Tia vite fordi hun klarte ikke å lese ansiktutrykket...-Å NEI, tenkte hun, koffor må akkurat Per vær her i dag, når me ska spela kamp? Tenkte hun fortvilt, mens hun prøvde å gjøre håret glattere...

”Dokke må forta dokke, treneren vente bare på dokke”, ropte Annie, en annen på laget.

”Ja, me komme” , ropte Tia tilbake.

”I dag må dokke spela det beste dokke kan, dette e den viktigste kampen me någen gang har hatt!” sa treneren, da de kom fram.

”Ja, det ska me!” ropte hele laget i kor.

”Ja, kem ska spela kor?” spurte Tia mens hun håpet på at hun kom i forsvar.

”Ane i mål. Tia, Julie, Caroline og Annie i forsvar. Janne, Lise, Grete og Marit på midtbane, og Line og Karen framme!” sa treneren, ”resten kan være innbyttere!!”

-Yess, eg blei i forsvar, tenkte Tia mens hun så etter Per. Huuuuuuuit, da var kampen i gang!

 

Line klarte seg godt i begynnelsen, hun ropte til Karen at hun måtte springe diagonalt og sendte ballen i en perfekt bue sånn at Karen trengte bare å gi ballen et lite dytt med hodet, og førte ballen i mål!

Det ble jubel på siden, Tia så at Per ropte til Karen og Line: ”Dokke komme t å vinna!!!”

Men så merket hun at Line ikke var hos Karen, Tia så seg om etter Line. Der så hun henne, hun satt bøyd over foten sin og på lang avstand så man at hun hadde det vondt.

Tia ropte på Treneren og pekte bort der Line satt... Treneren ropte til dommeren og ba om ”Time out” mens han små løp bort til Line. ”Hva har skjedd?” spurte han andpusten da han kom fram til henne.

”Eg bare vrikka foten tror eg”, sa hun usikkert mens hun bet seg i leppen og prøvde å holde tårene tilbake.

”La meg få se”, sa Tia litt forsiktig, ”Pappa e lege så han har lært meg litt!!”

”Oki, hvis du seie d då”, sa Line nesten kvalt av anstrengelsen for å ikke begynne å gråte.

Etter å ha kikket litt på foten ble Tia mer og mer sikker på at hun hadde strekt en sene ved vristen!

”Eg e nesten sikkår på at du har strekt en sene”, sa Tia litt forsiktig i begynnelsen ”Du kan ikkje spela resten av kampen i tilfelle eg har rett, så ein på ta å spela for deg!!”

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil