Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Den dagen alt gikk på tverke

Den dagen alt gikk på tverke

En begynnelse på en historie...

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
16.02.2005

Jeg våkner av at mamma roper inn til meg: - Kristine! Du må våkne! Klokken er kvart over åtte. Å nei!! Tenker jeg, skolen starter om et kvarter. Og det tar 10minutter å sykle til skolen. Hvordan skal jeg rekke å kle på meg, spise frokost å smøre matpakke? Jeg skynder meg opp av senga, heldigvis hadde jeg funnet fram klær til i dag i går. Jeg hopper i klærne og springer til kjøkkenet. I kjøkkendøren krasjer jeg med lillebror, han får så klart vondt og begynner å sutre.

 

Pappa sender med meg en femtilapp, slik at jeg kan kjøpe mat i kantina på skolen. Jeg spiser et knekkebrød med en skive gulost på mens jeg sykler i all hast snarveien over fotballbanen. Å nei!! Jeg kjørte over halen til et lite, brunt, søtt ekorn! Jeg stopper og syns synd på det, kjæler litt med det. Det gikk heldigvis bra med ekornet, så kommer jeg på at jeg har det travelt.

 

Jeg setter meg på sykkelen og drar videre. Når jeg først kommer på skolen er klokken ti over halv ni. Læreren spør hvorfor jeg er sen.

- Hei Kristine! Hvorfor er du sen i dag da?

- Du skjønner, først forsov jeg meg til klokken kvart over åtte, så skyndte jeg meg til kjøkkenet. Der jeg krasjet med lillebroren min. Så syklet jeg snarveien over fotballbanen, der kom jeg til å sykle over halen til et lite, søtt ekorn. Men det gikk heldigvis bra! Så står jeg her da!

-  Du forventer ikke at jeg skal tro på det der?

- Jo! Faktisk! Det er helt sant. Du kan bare ringe på jobben til pappa å spørre!

- Var han med når du kjørte over halen til et ekorn?

- Nei! Men han vet at jeg forsov meg!

- Ok! Greit. Gå og sett deg nå da!

 

Jeg ble jo ikke trodd av min egen lærer engang jo! Det er visst ikke min dag i dag.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil